OVAJ DEČAK BIO JE JEDAN OD 12 TINEJDŽERA ČIJU JE SUDBINU SA STREPNJOM PRATIO CEO SVET: 5 godina kasnije, dogodila se TRAGEDIJA
Foto: AP Sakchai Lalit

OVAJ DEČAK BIO JE JEDAN OD 12 TINEJDŽERA ČIJU JE SUDBINU SA STREPNJOM PRATIO CEO SVET: 5 godina kasnije, dogodila se TRAGEDIJA

Planeta -

Kapiten tajlandskog fudbalskog tima koji je sa drugovima ostao zarobljen u pećini devet dana 2018. nakon što ga je zahvatila poplava oduzeo je sebi život pet godina kasnije dok je bio na fudbalskoj akademiji u Velikoj Britaniji.

Duangpet Promtep, takođe poznat kao Dom, preminuo je u bolnici 14. februara, dva dana nakon što je pronađen bez svesti na koledžu Bruk Haus u Market Harborou, Lesteršir.

Nakon istrage o smrti 17-godišnjaka 4. oktobra na sudu profesorka Ketrin Mejson, viši mrtvozornik utvrdila je da je reč o samoubistvu.

Pećina
foto: EPA Pongmanat Tasiri

- Policijska istraga nije pronašla nikakve dokaze o umešanosti treće strane ili sumnjivim okolnostima - rekla je.

Dom je ranije stekao svetsku pažnju kao kapiten fudbalskog tima koji je ostao zarobljen u pećini 2018. godine nakon što je iznenadna oluja izazvala poplavu koja je blokirala izlaz, što je pokrenulo međunarodne napore da ih spase.

Dečaci, tada stari između 11 i 16 godina, i njihov 25-godišnji trener proveli su devet dana u mraku bez hrane pre nego što su ih pronašli tragači, koji su bili deo tima od oko 10.000 ljudi koji su pomagali u operaciji.

Pećina
foto: EPA Pongmanat Tasiri

Dom je napunio 13 godina dok je bio zarobljen u pećini, a slike dečaka su emitovane širom sveta nakon što su ih specijalizovani spasilački timovi konačno pronašli bezbedne. Tim ronilaca jednom po jednom dečaku je morao da da sedativ i da ga ukloni pre nego što je odveden u bolnicu.

Napustili su bolnicu nekoliko nedelja kasnije, a neki su bili zaraženi plućnim infekcijama dok su bili zarobljeni.

U martu su se Domovi prijatelji i porodica okupili kako bi se emotivno oprostili od tinejdžera, pred kojim je obećavajuća fudbalska karijera.

Pećina
foto: AP Sakchai Lalit

Svetilište na Tajlandu bilo je ukrašeno sa 17 fudbalskih lopti koje predstavljaju svaku od njegovih godina života.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track