HAMAS UZVRAĆA UDARAC: Konvoj oklopnih vozila IDF upao u zasedu istočno od Gaze! RAKETA RAZNELA KAMION PUN VOJNIKA (VIDEO)
Foto: EPA Atef Safadi, Printscreen/Twitter

uznemirujuće

HAMAS UZVRAĆA UDARAC: Konvoj oklopnih vozila IDF upao u zasedu istočno od Gaze! RAKETA RAZNELA KAMION PUN VOJNIKA (VIDEO)

Planeta -

Izraelske odbrambene snage upale su u zasedu militanata Hamasa koji su danas izašli iz tunela u blizini granice Pojasa Gaze!

Vojna komanda je objavila dramatične snimke na kojima se vide tenkovi i buldožeri kako jurišaju širom severa Pojasa Gaze, a kopnene snage su prema navodima Dejli mejla navodno likvidirale nekoliko militanata tokom sukoba.

- Vojnici koji su delovali u blizini prelaza Erez identifikovali su više terorista koji su izašli iz tunela u Pojasu Gaze. Krenuli su u borbu ubivši nekoliko terorista i ranivši druge. Istovremeno se odigralo nekoliko drugih bitaka u kojima su teroristi eliminisani - navele su izraelske snage u objavi na društvenoj mreži X.

Oglasilo se i vojno krilo Hamasa.

- Naši borci trenutno učestvuju u teškim borbama sa mitraljezima i protivtenkovskim oružjem sa okupacionim (izraelskim) snagama u severozapadnoj Gazi - navela su Brigade al-Kasam.

Hamas je prethodno objavio snimak na kome se vidi noćni obračun istočno od Gaze.

Na snimku se vidi kako projektil ispaljen iz prenosnog sistema "Kornet" direktno pogođa kolonu izraelskih oklopnih vozila. Raketa je prema nezvaničnim informacijama pogodila oklopni kamion "Panter" koji može da prevozi 12 vojnika.

IDF se za sada nije oglasila o gubicima.

Izraelsko ratno vazduhoplovstvo, podsetimo, upotrebilo je bombu poznatu kao "razbijač bunkera" u napadu na mrežu tunela koje palestinska ekstremistička organizacija Hamas koristi u Pojasu Gaze.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track