DA LI SU "BAJRAKTARI" NEUPOTREBLJIVI? Pukovnik ukrajinske obaveštajne službe otkrio - "Neću da kažem da su beskorisni, ali..."
Foto: Youtube/Savunma Sanayii Dergilik

DA LI SU "BAJRAKTARI" NEUPOTREBLJIVI? Pukovnik ukrajinske obaveštajne službe otkrio - "Neću da kažem da su beskorisni, ali..."

Planeta -

Oružane snage Ukrajine nedavno su naišle na ozbiljne poteškoće prilikom korišćenja dronova Bajraktar ​​TB2 u zoni Severozapadnog vojnog okruga.

To tvrdi pukovnik Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine Vladimir Valjuh.

- Kada govorim o "Bajraktarima", ne želim da koristim reč "beskorisno", ali je teško naći situacije da ih upotrebimo - rekao je on za Difens Njuz.

Oficir je pojasnio da Oružane snage Ukrajine i dalje koriste dronove, ali su se učestalost njihove upotrebe i uloga drona značajno promenile.

Valjuh je ovo povezivao pre svega sa povećanom efikasnošću ruskih sistema PVO i sistema za elektronsko ratovanje.

Zauzvrat, generalni direktor proizvođača dronova Bajkar, Haluk Bajraktar, rekao je za publikaciju da "odsustvo bilo kakvih video snimaka" rada dronova ne znači nužno da se dronovi ne koriste.

- Bajraktar ​​TB2 mora da radi u teškim uslovima - priznao je Bajraktar.

Prethodno je generalni direktor Bajkara izjavio da kompanija očekuje da će za godinu i po dana završiti izgradnju fabrike za proizvodnju dronova u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, kompanija će u celini uložiti oko 100 miliona dolara, koji će takođe biti iskorišćeni za održavanje servisnog centra i glavne kancelarije kompanije u zemlji.

(Kurir.rs/Defence News/TASS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track