ZBOG NJEGA JE IZRAEL GAĐAO IZBEGLIČKI KAMP PUN DECE: IDF objavio sliku ubijenog komandanta centralnog bataljona Džabalija
Foto: X/IDF

HAMASOVAC BIO JEDAN OD VOĐA NAPADA 7. oktobra

ZBOG NJEGA JE IZRAEL GAĐAO IZBEGLIČKI KAMP PUN DECE: IDF objavio sliku ubijenog komandanta centralnog bataljona Džabalija

Planeta -

Izraelske odbrambene snage (IDF), kako je zvanični naziv vojske te zemlje, obavile su fotografiju Ibrahima Bijarija, komandanta Hamasove centralne brigade Džabalija.

Bijari je ubijen u jučerašnjem vazdušnom napadu na istomeni izbeglički kamp za koji CNN navodi da je uvek bio pun dece koja su prilazila stranim novinarima i trudila se da nauče engleski jezik.

Ministarstvo zdravlja Pojasa Gaze, kojim upravlja Hamas, objavilo je da je u napadu na Džabaliju ubijeno najmanje 50 ljudi.

IDF je na društvenoj mreži X (bivši Tviter) saopštio da je pritom ubijen i Bijari.

- Borbeni avioni su eliminsali Ibrahima Bijarija, komandanta Hamasove centralne brigade Džabalija. Bijari je bio jedan od vođa odgovornih za ubilački teroristički napad 7. oktobra - piše u postu IDF koji prati fotografija Bijarija.

Navodi se da je u vazdušnom udaru "naneta šteta komandi i kontroli Hamasa na tom području i eliminisan veliki broj terorista koji su bili sa Bijarijem".

- Pored toga, urušila se podzemna infrastruktura terorista. IDF ponavlja poziv meštanima tog područja da zbog soptvene bezbednosti krenu prema tom području - zaključuje se u postu.

(Kurir.rs/CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track