JELI SMO URME I ČULI PLAČ, PUCALI SMO U SKLONIŠTE MALE DECE: Hamasovac priznao stravičan zločin koji je učinio sa saborcem (VIDEO)
Foto: X@IDF

SNIMAK ISPITIVANJA

JELI SMO URME I ČULI PLAČ, PUCALI SMO U SKLONIŠTE MALE DECE: Hamasovac priznao stravičan zločin koji je učinio sa saborcem (VIDEO)

Planeta -

Izraelske odbrambene snage (IDF). kako je zvanični naziv vojske te zemlje, objavile su snimak ispitivanja zarobljenog pripadnika Hamasa koji je priznao ubistvo izraelske dece.

Na početku snimka, objavljenog na društvenoj mreži X (bivši Tviter), hamasovac kaže da je sa drugim pripadnikom palestinske ekstremističke organizacije ušao kroz prozor kuće prilikom upada na jug Izraela 7. oktobra.

On je kazao da su pojeli urme i popili vodu, a onda začuli zvuke male dece iz skloništa.

Ispitivač ga je upitao kakve su zvukove čuli.

- Plač male dece - odgovorio je hamasovac.

On je potom kazao da su on i Ahmad Abu Kamil pucali na vrata skloništa, a istražitelj ga je pitao kada su prestali da pucaju.

- Dok više nismo čuli buku - rekao je pripadnik Hamasa.

Hamas, terorista
foto: X@IDF

Ispitivač ga je upitao šta znači to da više nisu čuli buku.

- To znači da su umrla (deca) - odgovorio je on.

Hamasovac je potom pokušao da izbegne nastavak te priče rekavši da je tada stigla izraelska vojska na koju su on i saborac otvorili vatru, bacili bombu, da bi se predali nakon deset minuta.

Ispitivač ga je vratio na ubistvo dece i upitao da li je tako nešto logično u muslimanskoj veri.

- Nije - kazao je hamasovac i na dodatno pitanje ispitivača rekao da je prorok Muhamed rekao da decu ne treba dirati.

Ispitivač ga je potom upitao kakva je razlika između Hamasa i Islamske države, na šta je ovaj odgovorio da na osnovu onog što mu je prikazano, a verovatno se radilo o slikama zločina, nema razlike između njih.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track