NJIHOVA REAKCIJA GOVORI SVE: Izraelskim političarima prikazali JEZIV SNIMAK - Kada sam videla MRTVU BEBU, morala sam da izađem
Foto: Twitter/@raz_sauber

NJIHOVA REAKCIJA GOVORI SVE: Izraelskim političarima prikazali JEZIV SNIMAK - Kada sam videla MRTVU BEBU, morala sam da izađem

Planeta -

Bile su to fotografije koje čak ni članovi izraelskog parlamenta više nisu mogli da gledaju, i to uprkos činjenici da su nedeljama gledali snimke masakra, čitali izveštaje i razgovarali sa preživelima, piše nemački Bild.

Izraelska vojska je u sredu pokazala članovima Kneseta, izraelskog parlamenta, 45-minutni snimak napada 7. oktobra i zločine koje su izvršili pripadnici Hamasa nad izraelskim stanovništvom.

Vojska je prikazala snimak koji je do sada bio sakriven od javnosti jer je bio previše brutalan. Dokumentovani su zločini u kojima je ubijeno više od 1.400 Izraelaca, a više od 200 kidnapovano.

Nekoliko poslanika je u suzama napustilo prostoriju jer više nisu mogli da izdrže. Neki su nakon gledanja snimka bili psihički slomljeni, a kolege su ih grlile i tešile.

Jedan poslanik je izgubio svest. Bolničari su stajali ispred sale da intervenišu u hitnim slučajevima, a psiholozi su pozvani u Kneset.

Predstavnica Naama Lazimi (37) je nakon toga rekla:

- Uspela sam da ostanem do kraja. Videla sam užas, ali kada se pojavila fotografija ubijene bebe, slika je bila toliko bolna i teška da sam jednostavno morala da odem. Ta slika će zauvek ostati urezana u dubini moje duše.

Poslanik Vladimir Beljak (50) je objasnio:

- Ne mogu da pričam o sadržaju, ne mogu da pričam o osećanjima. Samo jedna rečenica: Nikada ne zaboraviti i nikada ne oprostiti.

Poslanik Mihal Valdinger (54) govorio je o palestinskim civilima koji su se pridružile teroristima i ubijali Izraelce:

- Ceo svet treba da vidi ko su ti "prolaznici" koji su učestvovali u varvarstvu, pili koka-kolu i zabavljali se ubijajući decu, rekao je on.

Izraelska vojska objavila je u sredu nove snimke ispitivanja na kom se vidi pripadnik Hamasa koji priznaje da je ubio izraelsku decu. U njemu, Omar Abu Ruša, pripadnik Hamasove komandoske jedinice "Nukba", opisuje kako su on i još jedan terorista čuli plač dece koji su dolazili iz skloništa.

- Pucali smo na sigurnu sobu, rekao je terorista. - Pucali smo na vrata dok više nismo čuli buku.

Na pitanje da li su deca mrtva, on je odgovorio potvrdno, prenosi Bild.

(Kurir.rs/Bild/Jutarnji list)

Bonus video:

02:01

KORISTE SVOJ NAROD KAO ŽIVI ŠTIT Avram Izrael za Kurir izneo ZABRINJAVAJUĆE PODATKE: Otkud tu Rusija!? Vasiljević: Mosad je ZNAO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track