AKO I ONI NAPADNU, BIĆE HAOS! Reporter Kurira iz Izraela: "Svi čekamo obraćanje lidera Hezbolaha"
Foto: Kurir tv

kurir tv

AKO I ONI NAPADNU, BIĆE HAOS! Reporter Kurira iz Izraela: "Svi čekamo obraćanje lidera Hezbolaha"

Planeta -

Ekipa Kurir TV nalazi se u Izraelu. Reporter Nikola Vujović i ovog jutra nam prenosi kakvo je stanje na zaraćenom području Bliskog Istoka. Javio se iz Jerusalima koji je na samo 20 metara od mesta gde je Isus Hristos razapet:

- Nalazim se na 20 metara od brda Golgota, bar od onog što je ostalo od Golgote.. Ovo je crkva Uspenja Gospodnjeg, koja je sagrađena oko onog što je ostalo od brda Golgote. U Jerusalimu je sasvim drugačija situacija nego od ostatku zemlje. Ipak, Jerusalim je mesto raskršća sve tri Avramove religije, i judaizma, i islama, i hrišćanstva. Tako da u Jerusalimu se ne čuju ratna dejstva, ne čuja se ni gvozdena kupola, ne čuje se artjiljerija, jako je mirno. I ono što sam uspeo da saznam od lokalaca, kao i od našeg vodiča koji nas je ovde doveo, da jedina razlika između Jerusalima pre ratnih dejstava koji su krenuli 7. oktobra, i danas je što nema gužve - rekao je Vujović.

Nikola Vujović
foto: Kurir tv

- Evo, nadam se da ovaj ulaz, ako možete da vidite, što od turista, što od hodačasnika, prevelika je gužva inače ovde u Jerusalimu, a sada su ulice prazne, ali opet je nekako duhovno mesto, i mirnije je. Što se tiće jučerašnjeg dana, nakon mog uključenja u naš jutrnji program, naša ekipa je imala prilike da ima dosta sastanaka što sa izraelskim zvaničnicama, što sa budućom ambasadorkom Izraela u Srbiji, ministrom za dijasporu Izrajela, pa i bivšim šefom Mosada, najzanimljivije, ono što možemo spojiti iz svih razgovora je da su svi oni ubeđeni da ovo sve mora da stane i da Hamas mora biti uništen, da džihadisti treba da prestanu sa svim ratnim dejstvima i da moraju biti uklonjeni, jer, kako tvrde, to i nisu pravi muslimani, što i Kuran, i Biblija, i Tora potvrđuju nijedna od tih kniga ne opravdava nikakve strahote koje smo uspeli da vidimo ovde ovih dana - rekao je Vujović i dodao:

04:16

EKIPA KURIR TV DIREKTNO IZ IZRAELA

- Moram da priznam jednu stvar. Ono što sam ja zaključio iz razgovora sa izraelskim zvaničnicima to je da je ipak njima primarna stvar uništenje Hamasa, a da je sekundarna stvar oslobađenja taoca, no ipak taoci su iz različitih zemalja, iz 45 različitih zemalja sveta. Svaka ambasada, uključujući i našu, od kojih je jedan naš državljanin kao taoc, se trudi i sarađuje sa državom Izraela, saambasadom - rekao je Vujović.

- Ono što zabrinjava i zbog čega su svi zabrinuti, svi očekuju obraćanje lidera Hezbolaha, da sa severnog strana Izraela ne krene napad, jer bi to moglo da uvuče celu ovu teritoriju, Bliski Istok, u jedan sveopšti rat. Najava obraćanja lidera Hezbolaha je zakazana za 15 časova po lokalnom vremenu, za 14 časova po našem vremenu... Svi su napeti i svi očekuju koji će sledeći potez Hezbolaha biti, jer ako Hezbolah krene, najverovatnije će krenuti Iran, ako Iran krene, krenuće Amerika i to će se pretvoriti u sveopšti rat - poručio je Vujović.

Kurir.rs Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:39

HAMAS SE PREVARIO, HESBULAH TREBAO DA OTVORI NOVI FRONT ALI ZBOG OVOGA ODUSTAO?! Koprivica tvrdi: Izrael sve unapred isplanirao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track