U IZRAELU SU MI POKAZALI SOFTVER, GAZA SE NALAZI U KLOPCI! Forca za Kurir: U roku od 5 SEKUNDI znaju odakle Hamas ispaljuje rakete
Foto: Kurir televizija

kurir tv

U IZRAELU SU MI POKAZALI SOFTVER, GAZA SE NALAZI U KLOPCI! Forca za Kurir: U roku od 5 SEKUNDI znaju odakle Hamas ispaljuje rakete

Planeta -

Ministarstvo zdravlja Gaze, koje kontroliše Hamas, saopštilo je da je od početka rata 9.061 osoba ubijena na tom prostoru. Među njima je 3.769 dece. Kako se navodi, povređeno je više od 32.000 osoba.

Portparol izraelske vojske izjavio je da su kopnene trupe, uz podršku iz vazduha i sa mora, probile Hamasove odbrambene linije fronta na severu Pojasa Gaze.

Bi-bi-si prenosi da je on poručio da su izraelske snage na "kapijama grada Gaze".

Izrael, rat u Izraelu, Gaza
foto: EPA Ayal Margolin

Istovremeno, izraelski vojni inženjeri započeli su opsežnu operaciju uništavanja tunela Hamasa u oblastima Pojasa Gaze, koji su pod kontrolom Izraela od početka kopnene ofanzive, prenosi sajt Vala.

Za takvu operaciju koriste različite vrste robota i eksplozivnih naprava. Veliki broj raketa ispaljen je iz Pojasa Gaze na Ašdod, grad na jugu Izraela. Ovim povodom gost "Pulsa Srbije" je bio profesor doktor Božidar Forca, general - major u penziji.

- Ovo je sukob religije, istorije i geopolitike. U kojem izvrnuta istorija i religijski fanatizam gube od sebičnih interesa geopolitike. Izrael, kao priznata država UN, korsiteći vojnu moć i leđa SAD, se ponaša kao tipična realistička sila. Dakle, vladati resursima, akterima i procesima. Njima u sudaru su Palestinci, koji nemaju sredstva, osim da pribegnu religijskom fanatizmu, odnosno Džihadu, koji u ovom primeru demonstrira Hamas. Ovaj sukob je neizbežan, a trajaće dok UN ne stanu na noge, odnosno dok se u njima ne izniveliše odnos velikih sila - započeo je Forca, pa nastavio:

- Ovo što se sada dogodilo, isprovocirano je terorističkim aktom Hamasa i odgovorom Izraela, a formalno se ne vidi kada će stati, ali po vrhovnom nalogu SAD on mora da traje dok se ne uplaši druga strane s tim šta je sve može snaći. Dakle, ovo je rat 'gađaj, nema šanse da promašiš'.

01:35

U IZRAELU SU MI POKAZALI SOFTVER, GAZA SE NALAZI U KLOPCI Forca otkrio: Koriste sunđeraste bombe, koje uguše ljude u pur peni!

Forca se osvrnuo na softver, izuzetno brz, koji su mu Izraelci pokazali:

- Izrael celu Gazu ima, tačku po tačku, ja sam gledao, Izraelci su me vodili, pokazivali su mi kako imaju softverski snimljenu Gazu, u roku od pet sekundi otkrivaju odakle je dejstvovano. Hamas je u klopci otkad je počeo sa dejstvovanjem , još pre 30 godina. Hamas, zbog prenaseljenosti i gustine u Gazi, ne možete ni pogoditi. Hamas se nalazi u školama, bolnicama, ispod robnih kuća...

Onda je spomenuo i sunđeraste bombe koje koriste Izraelci:

- Svi znamo šta je pur pena, dakle Izrael koristi sunđeraste bombe, to je hemijska mešavina koja stvara materiju koja se širi kao pur pera, zatvori tunel i uguši one koji su unutra.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:39

HAMAS SE PREVARIO, HESBULAH TREBAO DA OTVORI NOVI FRONT ALI ZBOG OVOGA ODUSTAO?! Koprivica tvrdi: Izrael sve unapred isplanirao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track