UZNEMIRUJUĆE! IZRAEL OBJAVIO DOSAD NEVIĐENE SNIMKE MASAKRA Podelili stranicu sa šokantnim sadržajem: "Znamo da je teško GLEDATI"
Foto: Printscreen/Tik Tok

ŠOKANTAN SADRŽAJ

UZNEMIRUJUĆE! IZRAEL OBJAVIO DOSAD NEVIĐENE SNIMKE MASAKRA Podelili stranicu sa šokantnim sadržajem: "Znamo da je teško GLEDATI"

Planeta -

Od Hamasovog brutalnog napada na Izrael 7. oktobra te masakra i otmica civila, izrađeno je nekoliko internet stranica s namerom da se objedine informacije i edukuje globalno stanovništvo o detaljima napada.

Sada je Izrael na zvaničnom profilu na X-u (bivši Tviter) podelio stranicu s desetinama stravičnih i potresnih fotografija i video snimaka masakra koji je počinio Hamas, prenosi Jutarnji.hr. Kako javlja The Jerusalem Post, čini se da je stranica još u izradi, ali može da se koristi.

Upozoravamo da je sadržaj stranice UZNEMIRUJUĆ.

- Znamo da je to teško gledati, ali još teže žrtvama i porodicama ovih gnusnih zločina - napisali su, između ostalog, na zvaničnom profilu države Izrael.

Korisnici stranice mogu da vide svedočanstva objavljena na društvenim mrežama, koja prikazuju masakr tokom napada na prisutne na Nova Festivalu i napada na kibuce. Takođe se mogu naći video zapisi Izraelaca koji su odvedeni u Gazu kao taoci i snimci raketnih napada iz Gaze na civilne ciljeve.

Druga stranica fokusirana je na svedočanstva preživelih iz prve ruke. Cilj je prikazati svedočanstvo i, kako se navodi, nepokolebljiv duh preživelih koji su bili svedoci strahota 7. oktobra.

Stranica sadrži 118 priča za koje kreatori kažu da su "autentične i nelektorisane". Na engleskom su, a neke su prevedene na španski i francuski. Priče, prema istaknutom upozorenju same stranice, opisuju "ratne zločine koji uključuju nasilje, silovanje i brutalnost".

Postoji i jedna interaktivna stranica na kojoj korisnici mogu videti vizuelni prikaz svake ubijene i otete osobe od 7. oktobra, uz pojašnjenje događaja tog dana. Prema objašnjenju same internet stranice, posetioci se upozoravaju da je koriste kako bi "posetili različite stranice, čuli činjenice i svedočili užasima".

Korisnici mogu da listaju kroz različite delove interaktivne karte. U svakoj fazi, stranica zumira relevantno mesto na karti koje je obeleženo crvenim tačkama koje označavaju ubistva. Neka su obeležena crnim tačkama koje označavaju otete osobe, dok sive tačke označavaju nestale ili povređene. Svaka tačka ima naziv pored sebe. Tu je i kratko objašnjenje sa strane za svaki događaj i zbirukupnog broja ubijenih, otetih, nestalih i povređenih.

Sve ove stranice svakodnevno se ažuriraju novim informacijama kako sve više ljudi dolazi sa svedočanstvima i novim informacijama o tome gde se nalaze nestale osobe.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja