JORDAN ZAPRETIO IZRAELU RATOM! Premijer povukao CRVENU LINIJU i upozorio jevrejsku državu: Nećemo dozvoliti novu Nakbu
Foto: Middle East Images/ABACA / Abaca Press / Profimedia

novi detalji

JORDAN ZAPRETIO IZRAELU RATOM! Premijer povukao CRVENU LINIJU i upozorio jevrejsku državu: Nećemo dozvoliti novu Nakbu

Planeta -

Jordan će pokušaj raseljavanja Palestinaca iz Pojasa Gaze ili Zapadne obale prema rečima premijera Bišera al Kasavnija smatrati objavom rata!

Bišer al Kasavni upozorava da bi svaki pokušaj da se Palestinci izmeste iz Pojasa Gaze ili Zapadne obale bio "crvena linija" i da će Jordan to smatrati objavom rata.

- Neće biti raseljavanja, nove Nakbe, ako Bog da, nema preseljenja, niti alternativne domovine - rekao je jordanski premijer.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, podsetimo, nedavno je rekao da izraelski planovi objavljeni u medijima o mogućem preseljavanju Palestinaca iz Pojasa Gaze u Egipat i Кanadu mogu samo da zakomplikuju rešavanje palestinsko-izraelskog sukoba.

Lavrov je dodao da Moskva veoma oprezno gleda na planove Izraela da uništi izglede za stvaranje palestinske države i osudi Palestince na večno postojanje bez prava.

Egipatski predsednik Abdel Fatah el-Sisi takođe je nedavno rekao da je Egipat odbacio ideju o premeštanju Palestinaca iz Pojasa Gaze na Sinajsko poluostrvo. Sisi je naglasio da svaki pokušaj raseljavanja Palestinaca čini ideju stvaranja palestinske države nerealnom.

(Kurir.rs/RIA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track