BRZO I JEFTINO ČISTIMO RADIJATORE: Ovako je glasila reklama zbog koje je baka (84) ostala bez 60.000 EVRA: Uzeli i pare za sahranu
Foto: Profimedia

BRZO I JEFTINO ČISTIMO RADIJATORE: Ovako je glasila reklama zbog koje je baka (84) ostala bez 60.000 EVRA: Uzeli i pare za sahranu

Planeta -

“Brzo, jeftino, pouzdano - čistimo vaše radijatore!”: ovako je glasila reklama zbog koje je jedna starica ostala bez 60.000 evra!

Elfrida K. (84) iz Nemačke nije ni slutila da će je reklama za čišćenje koštati toliko novca, a prema pisanju Bilda, ova prevara odvijala se u tri čina.

Sve je počelo unovembru 2021. kada je žena pozvala kompaniju za grejanje. U stan penzionerke tada je došao Muhjadin A. (22).

- Bio je veoma druželjubiv i pričljiv. Ali umesto da mi očisti radijatore, prodao mi je profesionalni parni čistač za više od 1.000 evra. Nakon toga, počeo je da mi traži zajam - kaže žena koja je na kraju popustila i za prevaranta podigla kredit od 26.210 evra. Kada je shvatila da mladi prevarant pobegao na novcem i da neće da vrati zajam, žena je morala da potroši svoju ušteđevinu da bi vratila kredit. Ipak, tu nije bio kraj.

Nekoliko meseci kasnije, u njenoj kući se iznenada pojavio Mustafa K. (22) koji se predstavljao se kao šef Muhjadina A. i obećao da će vratiti novac. Nekoliko dana kasnije, Mustafa K. je sa sobom čak doveo i advokata.

- Sa sobom je imao advokata, gospođu Šmit. Rekao mi je da je najbolja i da može da mi vrati novac - priseća se žrtva prevare, koja je ponovo poverovala prevarantima i dala im podatke o kartici, kako bi mogli da joj uplate novac.

Oni su odmah počeli da podižu pare sa računa nesrećne žene.

Prvi put, Mustafa K. je podigao 1.000 evra i otišao u banku da sazna koliko Elfrida još ima u banci. Stalno je podizao novac, nekad 6.000 evra, nekad 5.000, sve dok nije ostala i bez novca za sahranu.

- Bilo bi lepo kada bih mogao da dobijem svoj novac pre nego što umrem. Moja porodica nema pojma da sam prevarena - rekla je žena.

Kurir.rs/Bild

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track