AKO GLAVA ZMIJE BUDE ODSEČENA, TO ĆE ZAPALITI CEO BLISKI ISTOK: Izrael bi da proglasi pobedu ubistvom OVOG čoveka!
Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

RATNi IZVEŠTAČ SKAJ NJUZA o tvrdnjama da je opkoljen bunker jahje sinvara

AKO GLAVA ZMIJE BUDE ODSEČENA, TO ĆE ZAPALITI CEO BLISKI ISTOK: Izrael bi da proglasi pobedu ubistvom OVOG čoveka!

Planeta -

Mark Stoun, američki dopisnik Skaj njuz nalazi se kao ratni izveštač u Sderotu, gradu na jugu Izraela, odakle je analizirao najnovije vesti sa bojišta.

Britanska televizija navodi da je Stoun reagovao na sinoćnje tvrdnje Izraela da su trupe te zemlje opkolile bunker u kojem se nalazi Jahja Sinvar, vođa Hamasa.

- To je značajna tvrdnja, ukoliko je tačna. On (Sinvar) je već godinama vođa Hamasa u Pojasu Gaze i jasno je da je on glava zmije - kazao je Stoun.

Skaj njuz podseća da je tvrdnju da je Sinvar opkoljen izneo je Joav Galant, izraelski ministar odbrane, koji nije izneo više detalja o tome gde se bunker vođe Hamasa nalazi niti šta će se sada desiti.

- Ono što je Izraelcima potrebno jeste nagrada. Njima je potrebno da proglase značajnu pobedu... a ako mogu da objave da su ubili vođu Hamasa, to bi bio veoma značajan trenutak - ocenio je Stoun.

On je poručio da bi "to verovatno pokrenulo širu eskalaciju na Bliskom istoku".

- To bi svakako potreslo region. Sigurno bi izazvalo odgovor Hezbolaha, Hamasovog saveznika gore na severu. Trenutno se nalazimo u veoma napetom periodu - zaključio je Stoun.

(Kurir.rs/Sky News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track