EKSPLOZIJE I GRANATIRANJA ODJEKUJU GAZOM: Izraelska vojska potvrdila da njene snage deluju oko bolnice Al-Šifa
Foto: X@manniefabian

EKSPLOZIJE I GRANATIRANJA ODJEKUJU GAZOM: Izraelska vojska potvrdila da njene snage deluju oko bolnice Al-Šifa

Planeta -

Pukovnik izraeskih odbrambenih snaga (IDF) Peter Lerner, potvrdio je za BBC da njihove trupe deluju oko bolnice Al-Šifa.

„Hamas je odlučio da strateški pozicionira svoje terorističke kapacitete u, ispod i oko bolnica. Pokušavali smo da ohrabrimo ljude koji se sklanjaju u bolnice da se evakuišu, jer je Hamasovo središte operacija u gradu Gaza i tamo je njihov centar gravitacije“, izjavio je pukovnik IDF-a Lerner.

U međuvremenu, Palestinski Crveni polumesec kaže da su izraelski snajperisti pucali na bolnicu Al-Kuds, takođe u gradu Gaza.

Prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva u Al-Šifi, dok je lekar u bolnici rekao da zna za jednu smrt, ali ne može da potvrdi nijednu drugu.

Bolnica Al-Šifa u gradu Gaza, koju je u petak pogodio najmanje jedan projektil, ima manje od 24 sata goriva da ostane operativna, kaže dr Ašraf al-Кudra, portparol ministarstva zdravlja u Gazi koje vodi Hamas.

Izraelska vojska kaže da Hamas koristi bolnicu Al-Šifa za zaklon i da deluje iz tunela ispod bolničkog kompleksa.

Kako javlja reporter BBC-ja iz Gaze, zvuci eksplozije i granatiranja mogu se čuti, a u bolnicu se povređeni dovoze u vozilima i kolima koje su vukli konji i magarci.

Unutar ove bolnice nalazi se na desetine hiljada povređenih, od kojih su mnogi i dalje u kritičnom stanju i ne mogu da napuste bolnicu zbog rana, piše dopisnik BBC.

Kurir.rs/N1/BBC

Bonus video:

01:35

U IZRAELU SU MI POKAZALI SOFTVER, GAZA SE NALAZI U KLOPCI Forca otkrio: Koriste sunđeraste bombe, koje uguše ljude u pur peni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track