HAMASOVCI ČITALI "MAJN KAMPF" NA ARAPSKOM? Predsednik Izraela tvrdi da je Hitlerova knjiga nađena u dečijoj sobi u Gazi (VIDEO)
Foto: Twitter@Isaac_Herzog

objava tokom intervjua za bbc

HAMASOVCI ČITALI "MAJN KAMPF" NA ARAPSKOM? Predsednik Izraela tvrdi da je Hitlerova knjiga nađena u dečijoj sobi u Gazi (VIDEO)

Planeta -

Izraelski predsednik Isak Hercog izjavio je danas da je knjiga Adolfa Hitlera "Majn kampf" (Moja borba) prevedena na arapski i sa beleškama pronađena u dečjoj sobi koja je korišćena kao baza terorista na severu Pojasa Gaze.

Hercog je to rekao u intervjuu za BBC držeći u ruci tu knjigu nacističkog lidera.

- Ovo je knjiga Adolfa Hitlera "Majn kampf" prevedena na arapski. Ovo je knjiga koja je dovela do holokausta i knjiga koja je dovela do Drugog svetskog rata", rekao je Hercog za BBC, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

U saopštenju je navedeno da je knjiga nađena u stambenoj zgradi među stvarima koje su pripadale jednom teroristi i da se u njoj nalaze napisane beleške.

- On je zapisivao beleške i proučavao je ideologiju Adolfa Hitlera da mrze Jevreje, da ubijaju Jevreje, da spaljuju i unište Jevreje gde god da su. To je stvarni rat sa kojim smo suočeni - rekao je Hercog.

U saopštenju iz kabineta predsednika Izraela je navedeno da je "posle masakra i zločina koje su počinili teroristi Hamasa 7. oktobra to je još jedno otkriće koje svedoči o izvoru inspiracije za terorističku organizaciju Hamas i dokazuje još jednom da sve njene akcije imaju isti cilj kao nacisti, uništenje Jevreja".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track