LEPA SANA DIGLA RUKE OD POLITIKE: Doskorašnja premijerka Finske iznenadila javnost! POTPISALA UGOVOR I POKREĆE NOVU KARIJERU
Foto: Instagram printscreen

neverica

LEPA SANA DIGLA RUKE OD POLITIKE: Doskorašnja premijerka Finske iznenadila javnost! POTPISALA UGOVOR I POKREĆE NOVU KARIJERU

Planeta -

Sana Marin, doskorašnja premijerka Finske, piše knjigu i traži međunarodne izdavače, prenose finski mediji.

Marin, koja je sa 34 godine postala najmlađa premijerka u istoriji svoje zemlje, radi na knjizi pod naslovom "Naš red: neustrašivo vođstvo za novu generaciju".

Finski list Ilta-Sanomat navodi da Vilijam Moris Endevor, američka agencija za talente, ima prava na knjigu i da je nadmetanje za međunarodna prava verovatno već u toku.

Izveštaj dolazi nakon što je Marin potpisala ugovor sa američkom menadžerskom i produkcijskom kompanijom Range Media Partners oko potencijalnih medijskih mogućnosti odnosno platformi, TV-a, filmova, ali i partnerstava sa brendovima.

Sana Marin je prošle godine stekla međunarodnu pažnju kada se na video snimku videla kako pleše i pije.

Кritičari su rekli da takvo ponašanje ne dolikuje premijerki, ali Marin je uzvratila da je to normalno ponašanje za mnoge ljude u 30-im godinama.

- Imam porodični i radni život, ali imam i slobodnog vremena da provedem sa prijateljima. Skoro isto kao i mnogi ljudi mojih godina - rekla je tada Marin, a prenosi Bi-Bi-Si.

Mlada bivša finska liderka bila je član Socijaldemokratske partije levog centra Finske i bila je premijerka od 2019. do juna kad je izgubila kandidaturu za reizbor. Vodila je Finsku kroz pandemiju koronavirusa i kad je Rusija napala Ukrajinu u februaru 2022.

Napustila je parlament, međutim, više puta se pojavljivala u očima javnosti, uključujući i prošlog meseca kad je prisustvovala Nedelji mode u Parizu i kada je održala komentare na predavanju UCLA o "uslovima mira" za Univerzitetski centar za evropske i ruske studije.

Ilta-Sanomat je izvestio da predstojeća knjiga nije završena i da nema informacija o datumu izlaska.

(Kurir.rs/Fox)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track