NEVIĐENA DRAMA NAKON ŠTO SU POGREBNICI DOŠLI PO TELO POKOJNIKA: Reagovala policija, evakuisana cela zgrada, odvezeni i automobili
Foto: EPA / Clemens Bilan

šok

NEVIĐENA DRAMA NAKON ŠTO SU POGREBNICI DOŠLI PO TELO POKOJNIKA: Reagovala policija, evakuisana cela zgrada, odvezeni i automobili

Planeta -

Velika drama odigrala se u Kemnicu na jugoistoku Nemačke!

Neimenovani muškarac (70) preminuo je u svom stanu u četvrtak, međutim, pogrebnici koji su došli po telo, otkrili su nekoliko sumnjivih boca nakon čega su pozvali policiju i vatrogasce.

Policija je zatim prilikom pretrage podruma otkrila "velike količine" eksplozivnih hemikalija. Nemački mediji navode da je policija pronašla i oko četiri kilograma stroncijum nitrata koji se koristi u pirotehnici. Za sada nije jasno kako je preminuli muškarac došao do tolike količine opasne soli.

- Policija je otkrila velike količine opasnih i visoko eksplozivnih hemikalija u podrumu jedne zgrade. Hemikalije se ne mogu transportovati - rekla je portparolka lokalne policije.

Stručnjaci kriminalističke policije su procenili da se hemikalije ne mogu transportovati jer je rizik prevelik. Odlučeno je da se unište na parkingu u dvorištu zgrade koji je okružen drvećem. Automobili su odvezeni, a stanari okolnih stambenih zgrada su evakuisani.

Opasne materije potom su uništene u dve kontrolisane eksplozije.

(Kurir.rs/Feniks magazin/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track