OVAKO JE IZGLEDAO ŽIVOT NA SEVERU GAZE PRE RATA! Palestinski novinar objavio snimke koji sada NEVEROVATNO deluju! (VIDEO)
Foto: TikTok/yousefalhelou

ŽIVOT NA SEVERU GAZE PRE RATA

OVAKO JE IZGLEDAO ŽIVOT NA SEVERU GAZE PRE RATA! Palestinski novinar objavio snimke koji sada NEVEROVATNO deluju! (VIDEO)

Planeta -

Palestinski novinar Jousef Alhelou objavio je krajem prošle nedelje na društvenoj mreži TikTok kompilaciju video snimaka na kojima se može videti kako je život na severu Gaze izgledao pre napada Hamasa na Izrael koji se dogodio 7. oktobra.

Na jednom snimku se može videti kako se i stari i mladi kupaju u Sredozemnom moru i kako se igraju na plažama dok drugi pokazuju fudbalske utakmice, kupovanje voća na pijacama na otvorenom kao i pecanje.

Izrael je nakon spomenutog napada u kojem je ubijeno otprilike 1200 Izraelaca, počeo da bombarduje Gazu. Palestinska vojno-politička organizacija Hamas koja je na vlasti u Gazi rekla je da je tim bombaškim napadima poginulo gotovo 15 hiljada osoba, uglavnom civila.

@yousefalhelou Beautiful Gaza that you never saw before. Filmed just before Oct 7th, 2023 Copyright protected. غزة العزة الجميلة التي تتحدى الانكسار ?✌??? #Gaza #GazaWar #WarOnGaza #Israel #Shifa #ShifaHospital #GazaStrip #غزة #مستشفى_الشفاء ♬ original sound - يوسف الحلو Yousef Alhelou

Jousefa Alheloua na TikToku prati više 39 hiljada korisnika, a novinska agencija Reuters je na svojoj internet stranici napisala da Palestinac kao novinar radi od 2007. godine i da je sarađivao sa brojnim lokalnim i međunarodnim medijskim kućama, među kojima je i britanska nacionalna javna televizija BBC. Reuters je dodao da je Alhelou jedan od poznatijih novinara u Gazi i da prati umetnost, sport i humanitarna pitanja.

Palestinac sukobe na Bliskom istoku prati već godinama, a izveštavao je o Ratu u Gazi koji se odvijao krajem 2008. i početkom 2009. kao i izraelskoj operaciji u Gazi koja se dogodila u novembru 2012. godine.

Alhelou vodi i profil Gaza TV News na Fejsbuku koji prati 396 hiljada korisnika.

(Kurir.rs/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track