ŠOKANTNA ISPOVEST OSLOBOĐENE IZRAELKE: Spavala na plastičnim stolicama, a onda je usledilo gladovanje! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/ New York Post

SVEDOČENJE OSLOBOĐENE IZRAELKE

ŠOKANTNA ISPOVEST OSLOBOĐENE IZRAELKE: Spavala na plastičnim stolicama, a onda je usledilo gladovanje! (VIDEO)

Planeta -

Baka koja je oslobođena iz zatočeništva u Gazi rekla je da su je vojnici držali u zagušljivoj prostoriji i da su se uslovi pogoršavali kako je sukob odmicao.

Ruti Mander (78) rekla je za izraelski Kanal 13 da je spavala na plastičnim stolicama pokrivenim čaršavom skoro 50 dana, zajedno sa ćerkom Keren i unukom Ohadom Munder-Zihrijem.

"Bilo je veoma teško. Saznala sam da mi je sina ubio borac Hamasa koji je slušao radio. Na početku smo dobijali piletinu sa pirinčem, sve vrste konzervirane hrane i sireve. Ali kako se ekonomska situacija pogoršavala, ljudi su počeli da gladuju", rekla je ona.

"Verovala sam da će nas osloboditi ako su nas već doveli ovde"

Mander, čiji je 78-godišnji suprug i dalje zarobljen u Gazi, kaže da su ujutro i uveče dobijali čaj, a deca slatkiše. Tokom zarobljeništva je, navodi, verovala da će biti oslobođena.

"Bila sam optimistična. Verovala sam da će nas osloboditi ako su nas već doveli ovamo i da su ubili one koje su hteli u Nir Ozu", ispričala je.

Vojnici Hamasa su 7. oktobra oteli Munder iz njenog doma u kibucu u južnom Izraelu. U napadu joj je ubijen sin. Rekla je da su je sa ostatkom porodice ukrcali u vozilo i odvezli u Gazu. Jedan militant ih je prekrio pokrivačem kako ne bi videli druge borce oko sebe, rekla je.

(Kurir.rs/Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track