RAZBIJENA MEĐUNARODNA SEKTA, JOGA IM JE BILA PARAVAN: Među više desetina uhapšenih i najztraženiji begunac, GURU iz Rumunije VIDEO
Foto: printscreen YT

velika policijska akcija

RAZBIJENA MEĐUNARODNA SEKTA, JOGA IM JE BILA PARAVAN: Među više desetina uhapšenih i najztraženiji begunac, GURU iz Rumunije VIDEO

Planeta -

U Francuskoj je uhapšena 41 osoba zbog sumnje da su povezani sa međunarodnom sektom koja je koristila jogu kao paravan za brojna krivična dela, piše Le Figaro. U velikoj akciji sudelovalo je 175 policijskih službenika.

Među uhapšenima je i Gregorijan Bivolaru, guru iz Rumunije, kog nazivaju osnivačem kontroverznog joga pokreta 'MISA'. Tokom hapšenja pušteno je 26 žena, od kojih je nekoliko bilo pod njegovim uticajem, rekao je izvor blizak istrazi.

Gregorijan je nekoliko godina bio na poternici Europola i to na listi najtraženijih begunaca. Tereti se za devet krivičnih dela, uključujući trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, počinjenih u Francuskoj i Finskoj između 2006. i 2013. godine.

Kako pišu francuski mediji, za njim je raspisana međunarodna poternica na zahtev Finske. Još je 2017. godine napustio Rumuniju i nije poznato je li od tada ponovo ulazio u državu.

Bivolaru je pre šest godina pušten na uslovnu slobodu nakon što je odslužio godinu i dva meseca kazne od šest godina zatvora. Osuđen je 2013. za seksualni odnos s maloletnikom, a u zatvor je poslat u julu 2016. godine, nakon što je uhvaćen u Francuskoj i izručen Rumuniji.

Bivolaru je duhovni vođa duhovnog pokreta koji je privukao više od 40.000 sledbenika širom sveta. Godine 2004. optužen je za trgovinu ljudima, a pobegao je iz zemlje tražeći politički azil u Švedskoj. Sud u Rumuniji ga je 2015. oslobodio te optužbe.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track