MANIJAK! PORODICA DEVOJČICE (14) TUŽI AMERIKAN ERLAJNS: Stjuart zalepio kameru u toaletu aviona kako bi je snimao
Foto: AP

MANIJAK! PORODICA DEVOJČICE (14) TUŽI AMERIKAN ERLAJNS: Stjuart zalepio kameru u toaletu aviona kako bi je snimao

Planeta -

Porodica četrnaestogodišnje devojčice iz Severne Karoline podnela je tužbu protiv avio-kompanije Amerikan erlajns, tvrdeći da je stjuart zalepio Ajfon za toalet kako bi je snimao tokom leta u septembru.

Advokati i porodica tinejdžerke tvrde da je avio-kompanija trebalo da bude svesna da taj član osoba predstavlja opasnost, kao i da je propust drugih članova posade da oduzmu telefon zaposlenom omogućilo da on uništi dokaze.

Nakon incidenta koji se dogodio 2. septembra, devojčica je izjavila da je čekala na red za toalet u ekonomskoj klasi, gde je njena porodica bila smeštena, ali da joj je stjuart rekao da može da iskoristi toalet prve klase, preneo je AP.

Navodno, zaposleni je ušao unutra prvi da opere ruke, posle čega joj je saopštio da je toalet slomljen, ali da ga može koristiti.

Četrnaestogodišnjakinja je dodala da je, posle korišćenja, primetila Ajfon sakriven crvenom trakom na kojoj je pisalo „uklonjen iz službe“, ali da je blic kamere svetleo i ona je svojim telefonom slikala uređaj.

Advokati tvrde da je zaposleni izbrisao slike pre nego što je njen otac imao prilike da ih vidi, kao i da je FBI saopštio porodici da član posade nije uhapšen usled manjka dokaza.

„Ovo pitanje shvatamo veoma ozbiljno i u potpunosti sarađujemo sa organima za sprovođenje zakona, pošto je bezbednost naš najveći prioritet“, saopštio je Amerika erlajns.

Kompanija je dodala da je stjuartu trenutno udaljen sa posla i da nije radio od incidenta, dok porodica navodne žrtve tvrdi da ne zna da li i dalje radi za Amerikan erlajns, gde živi, niti njegovo ime.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track