PONOVO HAOS U SKUPŠTINI ALBANIJE! Prekinuta sednica posle fizičkog sukoba!
Foto: Youtube Printscreen/Kosovo online

HAOS U SKUPŠTINI ALBANIJE

PONOVO HAOS U SKUPŠTINI ALBANIJE! Prekinuta sednica posle fizičkog sukoba!

Planeta -

Poslanici opozicije ponovo su se sukobili sa obezbeđenjem na ulazu i u skupštinskoj sali parlamenta u Tirani, a zbog novih tenzija oglasio se ambasador Nemačke u Tirani Karl Bergner koji je rekao da sa zabrinutošću prati najnovija dešavanja.

Predsednica Skupštine Albanije, Lindita Nikola prekinula je današnju sednicu nakon niza incidenata i fizičkog sukoba poslanika opozicije sa obezbeđenjem.

Većina poslanika je blokirala prilaz govornici, a poslanik Fljamur Noka je upalio baklju nakon čega je isključen.

haos, skupština, tirana
foto: Youtube Printscreen/Kosovo online

Zbog novog haosa u albanskom parlamentu reagovao je ambasador Nemačke u Tirani Karl Bergner koji je naglasio da sa zabrinutošću prati najnovija dešavanja u Skupštini.

"Građani Albanije s pravom očekuju da njihov parlament bude forum, gde će njegovi članovi moći da iznesu i otvoreno raspravljaju o raznim političkim predlozima. Ova razmena mora da se odvija u miru i da bude vođena pravilima koja je odredio sam parlament. Pozivam poslanike većine i opoziciju u Skupštini na saradnju, kako bismo garantovali da parlament ispunjava svoju suštinsku ustavnu ulogu: kontrolu izvršne i zakonodavne vlasti u interesu građana predstavljenih preko poslanika", poručio je Bergner.

(Kurir.rs/A.N/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track