DEVOJKE OTROVALE 35 RUSKIH VOJNIKA? Nova akcija ukrajinskih diverzanata, mrtve i dalje broje, stavili arsenik u flaše votke
Foto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia

užas

DEVOJKE OTROVALE 35 RUSKIH VOJNIKA? Nova akcija ukrajinskih diverzanata, mrtve i dalje broje, stavili arsenik u flaše votke

Planeta -

Ukrajinski diverzanti navodno su otrovali 35 ruskih vojnika u Simferopolju na Кrimu, navodi nevladina organizacija Informativni otpor, pozivajući se na ruske vojne blogere na Telegramu.

Od trovanja su preminula 24 ruska vojnika dok se još 11 bori za život.

- Devojke su ruske osvajače počastile hranom i votkom sa arsenikom i strihninom - saopštio je Informativni otpor.

Ta nevladina organizacija iz Ukrajine takođe je objavila skrinšot poruke proruskog Telegram kanala Кremlevskaia Tabakerka koji opisuje incident pozivajući se na izvore iz ruske vojske.

- Dve slatke devojke su došle na punkt vojne jedinice i predstavile se kao meštani. Doneli su sedam flaša votke i ribu, kobasicu, hleb, sir... Rekle su da žele da se zahvale našim momcima na svemu. Momci su uzeli votku i hranu i pili i jeli sa kolegama. Mnogi od njih su se otrovali - navodi Telegram kanal.

Žene koje su otrovale vojnike još nisu pronađene, a traje istraga da li je to povezano sa nedavnim trovanjem službenika FSB u Melitopolju.

Lokalni mediji izvestili su 21. novembra da je ruska vojska u Melitopolju otrovana hranom iz lokalnog restorana. Neki od ruskih vojnika su navodno preminuli. Gradonačelnik Melitopolja Ivan Fedorov saopštio je da su pokušali da pronađu kurira koji je isporučio hranu, ali da nisu uspeli.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Z.Ko/New voice of Ukraine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track