DESETINE POGINULIH U IZRAELSKIM NAPADIMA NA GAZU: Izraelski tenkovi oštetili kola hitne pomoći, među povređenima i bolničari!
Foto: Ali Jadallah / AFP / Profimedia

DESETINE POGINULIH U IZRAELSKIM NAPADIMA NA GAZU: Izraelski tenkovi oštetili kola hitne pomoći, među povređenima i bolničari!

Planeta -

Najmanje 45 ljudi ubijeno je danas u vazdušnom napadu Izraela na centralnu Gazu, saopštili su zdravstveni radnici iz Gaze.

Dr Ejad Al Jabri, šef bolnice Šuhada al Aksa u Deir al Balahu, rekao je za Rojters kako je bolnica primila 45 žrtvi izraelskog bombardovanja u kome su pogođene tri kuće, prenosi Sky news.

Takođe, dva vozila hitne pomoći palestinskog Crvenog polumeseca bila su na meti izraelskih tenkova u južnoj Gazi, objavila je humanitarna grupa na društvenoj mreži X.

Izrael, rat u Izraelu, Gaza
foto: STRINGER / AFP / Profimedia

„Jedan bolničar je lakše povređen, a kola hitne pomoći su oštećena kada je na njih bačena bomba u oblasti Im al Tuheir, južno od Deir al Balaha“, stoji u objavi Crvenog polumeseca.

Palestinski Crveni polumesec objašnjava da su vozila hitne pomoći prevozila povređene i mrtve u trenutku kada su napadnuti od strane izraelskih tenkova.

Podsećamo, general izraelskih odbrambenih snaga Jaron Finkelman izjavio je kako je danas „najintenzivniji dan od početka kopnene operacije – u smislu poginulih terorista, broja vatrenih okršaja i upotrebe vatrene moći sa zemlje i iz vazduha“.

Kurir.rs/Nova

Bonus video:

02:45

GAZA JE SADA OGROMNA DEČJA GROBNICA! Dugogodišnji dopisnici iz Nemačke i Turske za Kurir: Organizacije bezbednosti SU NEMOĆNE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track