Najnovije vesti

EVO ZAŠTO HAMAS NE PUŠTA ŽENE IZ ZAROBLJENIŠTVA: Plaše se da će PROGOVORITI o strahotama kroz koje su prošle
Foto: EPA/Alaa Badarneh

EVO ZAŠTO HAMAS NE PUŠTA ŽENE IZ ZAROBLJENIŠTVA: Plaše se da će PROGOVORITI o strahotama kroz koje su prošle

Planeta -

Portparol Stejt departmenta SAD Metju Miler sugerisao je da palestinski islamski Hamas i dalje drži taoce Izraelke jer ne želi da one svedoče šta im se desilo u zatočeništvu.

„Činjenica da nastavljaju da drže žene taoce, činjenica da nastavljaju da drže decu taoce, samo ta činjenica, koja je kako se čini jedan od razloga što ne žele da predaju žene i razlog što je pauza propala, jeste da oni ne žele da te žene budu u stanju da kažu šta im se desilo za vreme zatočeništva“, rekao je Miler odgovarajući na pitanje novinara o rastućim dokazima o silovanju i zlostavljanju u napadu Hamasa 7. oktobra na jug Izraela.

Hamas nije do kraja poštovao primirje

Tokom sedmodnevnog primirja koje je isteklo u petak, pošto Hamas, kako tvrdi Izrael, nije predao listu talaca koje namerava da oslobodi i počeo je da ispaljuje rakete sat uoči okončanja prekida sukoba, na slobodu je pušteno 105 civila – 81 Izraelac, 23 Tajlanđana i jedna Filipinka.

Veruje se da je još 137 talaca ostalo u Gazi. U zamenu za taoce Izrael je oslobodio 240 palestinskih zatvorenika, sve žene i maloletnike, navode izraelski mediji.

Kurir.rs/Dejli mejl

Bonus video:

01:59

HAMAS NE MARI ZA CIVILE, ISKORIŠĆAVA USTANOVE Sagovornici Usijanja analiziraju: Postoje dve teze koje su koren ovog sukoba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track