Najnovije vesti

MINUT MU PREVRNUO ŽIVOT NAOPAČKE: Rasista osuđen na 8 godina jer je pljunuo komšiju, ali ni to nije KRAJ NEVOLJAMA (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

presuda

MINUT MU PREVRNUO ŽIVOT NAOPAČKE: Rasista osuđen na 8 godina jer je pljunuo komšiju, ali ni to nije KRAJ NEVOLJAMA (VIDEO)

Planeta -

Belac iz Nju Džersija koji je vređao i pljunuo komšiju Afroamerikanca osuđen je na osam godina zatvora.

Edvard Кegni Metjuz (47) jecao je na sudu izvinjavajući se žrtvama napada za bezosećajnost i nepoštovanje.

- Svaki svetac ima prošlost, a svaki grešnik ima budućnost. Želim da se posvetim obnovi zajednice - rekao je uplakani Metjuz na sudu u petak dok je bio u okovima.

Građevinski predradnik izazvao je gnev javnosti kad je rasistički vređao komšiju u Mont Lorelu u julu 2021. godine zbog spora sa udruženjem vlasnika kuća. Na snimku incidenta vidi se kako komšiju Afroamerikanca pljuje i naziva "majmunom" i "crnčugom" dok se udara u grudi oponašajući majmuna.

Video svađe je postao viralan što je dovelo do toga da je nekoliko stotina demonstranata opkolilo njegovu kuću tražeći hapšenje. Metjuz, koji je radio kao građevinski predradnik, priveden je 5. jula 2021. godine.

Tužioci su nakon istrage otkrili da je policiji već bilo podneto više pritužbi na Metjuza pet godina pre njegovog hapšenja. Vlasti su takođe otkrile da je svoje komšije Afroamerikance često nazivao pogrdnim imenima, stavljao izmet na njihova imanja, slao preteće mejlove i pisma i pucao u njihove automobile kuglicama.

Edvard Кegni Metjuz
foto: Burlington County Prosecutor's Office

Metjuz je tvrdio da je bio pijan tokom verbalnog napada.

Supruga je nakon incidenta podnela zahtev za razvod i prodala kuću.

Metjuzu će biti priznato 886 dana koje je već odslužio i imaće pravo na uslovnu slobodu za 16 meseci.

Sudija je takođe naložio Metjuzu da plati 4.408 dolara na ime restitucije i da u zatvoru prođe kroz obuku o rasnoj osetljivosti.

(Kurir.rs/Z.Ko/NY Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track