ZVONI U 4 UJUTRU, A U RUCI PIŠTOLJ SA PRIGUŠIVAČEM: Zastrašujuća scena pred kućom "Kurdske lisice" u jeku RATA BANDI u Švedskoj
Foto: Polisen

rava madžid pobegao u tursku

ZVONI U 4 UJUTRU, A U RUCI PIŠTOLJ SA PRIGUŠIVAČEM: Zastrašujuća scena pred kućom "Kurdske lisice" u jeku RATA BANDI u Švedskoj

Planeta -

Bilo je to 13. septembra malo posle 4 sata ujutru, kada se oglasilo zvono, noćni gost nosio je fantomku, a u ruci je držao pištolj sa prigušivačem.

Ovu neverovatno zastrašujuću scenu snimile su kamere u kući u Švedskoj.

U kući živi bračni par sa ćerkom, ali ova porodica ne živi normalnim životom jer je vlasnik kuće tast Rave Madžida (37), poznatog kao "Kurdska lisica".

U Švedskoj od početka septembra besni rat bandi jer je Madžid pobegao u Tursku, a drugi kriminalci se bore za njegovog naslednika. Ubijaju se i potpuno nevini članovi porodice.

Zbog toga je njegov tast instalirao kameru na kući u Upsali. Porodica može da vidi ko im zvoni na vrata uz pomoć aplikacije na mobilnom telefonu.

Ćerka je prva čula zvono i videla naoružanog muškarca na telefonu. U panici je poslala poruku roditeljima u prizemlju da ne otvaraju vrata.

Svi su ostali mirni, a ćerka je zatim pozvala policiju.

I muškarac sa fantomkom je postao sve nervozniji kako niko nije otvarao vrata.

Kod sebe je imao telefon i dobijao je poruke šta dalje da radi. Rekli su mu da baca kamenje na kuću, kada ni to nije uspelo, bacio je kamen kroz prozor. Pre dolaska policije uspeo je da pobegne, ali je nekoliko minuta kasnije uhapšen.

Ispostavilo se da ima samo 17 godina. Zahvaljujući njegovom pametnom telefonu, policija takođe brzo uspeva da pronađe saučesnika koji je slao uputstva. U blizini je sedeo u iznajmljenom automobilu i ima 19 godina, prenosi Bild.

Švedska, Rava Madžid
foto: Polisen

Sada se 17-godišnjaku sudi za pokušaj ubistva. On tvrdi da nikada nije planirao da puca i da je samo hteo da ih uplaši.

Niko zaista ne želi da mu veruje, jer je septembar 2023. bio najkrvaviji mesec u istoriji rata bandi u Švedskoj.

Pucnjava je bilo skoro svakog dana i poginulo je 11 ljudi - uključujući četiri potpuno neumešane osobe.

Počelo je kada se Ismail Abdo (33) - nekadašnja desna ruka "Kurdske lisice" - odvojio od svog šefa i pucao na njega i njegove prijatelje u Istanbulu.

Njih dvojica su nekada bili bliski prijatelji, a sada su odjednom postali smrtni neprijatelji.

Rava Madžid
Rava Madžidfoto: Polisen

Početkom septembra Rava Madžid je upucao majku Ismaila Abdoa, koja je živela u Švedskoj. Samo dan kasnije došlo je do pokušaja atentata na taštu Rave Madžida - Ismail Abdo je želeo da se osveti!

Sada su na red došli i tast i njegova porodica.

Tast je na sudu prijavio koliko je cela porodica patila od stalnih pretnji i koliki je strah te noći bio.

"Tako me je bilo sramota. Toliko sam se plašio da će me označiti kao lošu osobu jer je moja ćerka bila sa Ravom Mažidom", rekao je tast.

Madžid je uhapšen u Iranu 6. oktobra.

(Telegraf/Preneo N.V.)

Bonus video:

10:18

BANDE U TURSKOJ KRADU DECU I ORGANE?! Dr Havari: U Siriji mnogo dece, a pomoći skoro upšte nema KAO DA JE ZEMLJA OSUĐENA NA SMRT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track