HAMASOVCE ČEKA STRAŠNA SMRT: Izraelska vojska upumpava morsku vodu u PODZEMNE TUNELE, hiljade kubika stiže SVAKOG SATA (FOTO)
Foto: AP Victor R Caivano

SAZNANJA VOLSTRIT DŽURNALA IZ UPUĆENIH AMERIČKIH IZVORA

HAMASOVCE ČEKA STRAŠNA SMRT: Izraelska vojska upumpava morsku vodu u PODZEMNE TUNELE, hiljade kubika stiže SVAKOG SATA (FOTO)

Planeta -

Izraelska vojska počela je da upumpava morsku vodu u ogromni kompleks Hamasovih podzemnih tunela u Pojasu Gaze.

To je objavio Volstrit džurnal pozivajući se na američke zvaničnike koji su upoznati s operacijama Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

Navodi se da je ovo deo intenzivnih napora za uništenje podzemne infrastrukture koja je pružala potporu operacijama Hamasa.

Volstrit džurnal navodi da je upumpavanje tunela vodom iz Sredozemnog mora, koja je još uvek u ranoj fazi, jedna od nekoliko tehnika koje Izrael koristi kako bi očistio i uništio tunele.

Izrael, Gaza, tunel
foto: AP Victor R Caivano

Tajms od Izrael navodi da je američki list ranije ovog meseca objavio da se ova taktika "razmatra" i da je IDF postavio pet velikih pumpi za vodu u blizini izbegličkog kampa Šati u gradu Gazi.

Izrael, Gaza, tunel
foto: AP Victor R Caivano

Navodi se da su one u stanju da u roku od nekoliko nedelja u potpunosti poplave tunele upumpavajući hiljade kubnih metara vode svakog sata.

Herci Halevi, načelnik Generalštaba IDF, kazao je prošle nedelje da je poplavljivanje tunela "dobra ideja", ali nije hteo da komentariše detalje.

(Kurir.rs/The Wall Street Journal/The Times of Israel/Preneo: N.V.)

Bonus video:

01:25

IZRAEL MOŽE NAPRAVITI VELIKE POSLEDICE EVROPI I AMERICI: Prekid primirja poremetio tok rata! Ove države mogu da se umešaju u rat?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track