OTETI KOMIČAR PRONAĐEN MRTAV: Devojka ga namamila u klopku, a onda ga naterali da pozove najbliže: Drže me na NIŠANU
Foto: Printscreen/Facebook

tuga

OTETI KOMIČAR PRONAĐEN MRTAV: Devojka ga namamila u klopku, a onda ga naterali da pozove najbliže: Drže me na NIŠANU

Planeta -

Američki komičar i aktivista Tu Đir Siong (50) pronađen je mrtav nakon što je otet u Kolumbiji.

Amerikanac azijskog porekla, koji je živeo u Minesoti, često je posećivao Kolumbiju. Tamo je upoznao ženu koja je uhapšena jer ga je navodno namamila u klopku koja se završila tako što je telo komičara pronađeno u jaruzi sa više od deset uboda nožem.

- Ranije je bio u kontaktu sa tom ženom. Nalazila se među novim prijateljima koje je stekao na svojim putovanjima dole - rekao je brat ubijenog Eh Siong (56) za NY Post.

Eh je rekao da Ksiong ima više fotografija osumnjičene žene koja tek treba da bude javno identifikovana i njenih prijatelja na svom telefonu.

Komičar je nestao 10. decembra.

- Tog dana nije bio prvi put da su se sreli. Teško je razmišljati o tome, ali možda mu je popustila pažnja jer je mislio da je poznaje - kaže brat.

Eh i još jedan prijatelj dobili su pozive od Sionga i otmičara koji su tražili 2.000 dolara za bezbedno oslobađanje komičara. Siong je takođe rekao svom prijatelju da ga drže na nišanu.

Međutim, do razmene nikada nije došlo, a Siongovo telo je na kraju pronađeno u klancu La Korkovado sa ubodnim ranama i višestrukim modricama izazvanim očiglednim padom sa vsine od 20 metara.

Eh je rekao da je policija uspela da locira telo njegovog brata nakon hapšenja žene tako da se nada da će istražitelji uspeti da privedu i druge umešane osobe pred lice pravde.

Američki turisti su nedavno upozoreni na slučajeve u velikim kolumbijskim gradovima u kojima kidnaperi drogiraju bogate posetioce sedativima poznatim kao skopolamin koji blokira pamćenje i žrtvu dovodi u stanje nalik transu.

(Kurir.rs/NY Post/preneo Z.Ko)

Bonus video:

00:40

UZNEMIRUJUĆE! Navijač Porta izboden nasmrt, devojka se bori za život!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track