EVRI SE RAZLETELI PO ULICI POSLE EKSPLOZIJE: Lopovi razneli bankomat u Nemačkoj, još se ne zna koliko novca su ukrali! VIDEO, FOTO
Foto: printscreen YT

HAOS

EVRI SE RAZLETELI PO ULICI POSLE EKSPLOZIJE: Lopovi razneli bankomat u Nemačkoj, još se ne zna koliko novca su ukrali! VIDEO, FOTO

Planeta -

Nepoznati počinioci digli su bankomat u vazduh u nemačkom gradu Harsefeldu. Kako prenose tamošnji mediji, novčanice su bile razbacane po pešačkoj stazi i na prilazu parkingu, ali nije jasno koliko su novca je ukradeno. Policija je sa ulice skupila novčanice vredne desetine hiljada evra.

automat, Nemačka
foto: printscreen YT

Stanovnike je probudila eksplozija oko 3 sata ujutru, u subotu, a kako prenose, ovo je prva eksplozija bankomata u ovom gradu. Ubrzo je policija došla na mesto incidenta, ali su provalnici uveliko pobegli.

Od siline eksplozije potpuno je uništena i druga mašina u zgradi. Unutrašnjost filijale banke bila je uništena, a svedoci kažu da se jako dimilo. Ulica je bila zatrpana krhotinama i staklom sa polomljenih izloga.

automat, Nemačka
foto: printscreen YT

Kada su hitne službe stigle na Harsefelder Marktštrase, zatekli su manji požar na ulici ispred zgrade. Požar su brzo ugasili vatrogasci, koji su pretresli zgradu uz pomoć teških aparata za disanje, ali nisu otkrili druga žarišta. Prema zapažanjima vlasnika kuće, počinioci su, kako se navodi, upotrebili zapaljivi gas ispred ekspoziture banke i zapalili je.

Na licu mesta je bila policija sa nekoliko istražitelja i policajaca. U regionu je pokrenuta velika potraga u kojoj je učestvovao i policijski helikopter iz Oldenburga. Nažalost, potraga je bila neuspešna.

Na mesto zločina izašlo je osam lokalnih vatrogasnih jedinica

Na objektu je pričinjena značajna šteta, procenjena na više od 100.000 evra. Pošto se ekspozitura banke nalazi u gusto izgrađenom centru grada, u početku se aktivirao veliki alarm.

automat, Nemačka
foto: printscreen YT

U incidentu niko nije povređen, a spasilačka služba, koja je takođe bila angažovana, nije morala da interveniše.

Policija sada traga za dodatnim svedocima koji se još nisu javili i koji bi mogli da daju informacije o sumnjivim vozilima ili osobama koje bi mogle biti povezane sa zločinom.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track