IZBEGAO IZ BIH PA POSTAO DILER U AMERICI Osuđen muškarac, rasturao smrtonosnu drogu: Dva puta je oživljavao svog saradnika
Foto: Shutterstock

IZBEGAO IZ BIH PA POSTAO DILER U AMERICI Osuđen muškarac, rasturao smrtonosnu drogu: Dva puta je oživljavao svog saradnika

Planeta -

Denis Murtić (38), koji je u SAD došao kao izbeglica nakon rata u BiH, osuđen je na šest i po godina zatvora zbog dilovanja više vrsta droga koje je nabavljao u Meksiku.

Vlasti Konektikata podigle su optužnicu protiv Murtića još u novembru, 2021. godine zbog posedovanja i trgovine narkoticima. On je u januaru ove godine priznao da je distribuisao fentanil i kokain, stoji su saopštenju federalnih vlasti.

Federalna Agencija za borbu protiv narkotika iz Hartforda istražuje Murtića još od kraja 2020. godine. Novembra, 2021. godine istražioci su ugovorili kupovinu fentanila od Murtića i njegovog saradnika.

Samo nekoliko dana kasnije, policija je upala u stan u Vejkfild Sirkl, gde je Murtić sa saradnicima uhvaćen sa značajnim količinama fentanila i skoro kilogram i po kokaina. U stanu je bila prava mala laboratorija za rasparčavanje i pakovanje droge.

Tužilaštvo je tražilo 10 godina kazne za Murtića, posebno što je drogu sumnjivog kvaliteta nabavljao iz Meksika.

Tužilac Džefri Stoun rekao je da nema sumnje da je reč o teškom krivičnom delu, posebno jer je Murtić bio svestan da fentanil može biti smrtonosan.

“To je droga koja je uništila toliko života mladih ljudi u Konektikatu. Uništene su cele porodice, zajednice”, rekao je Stoun.

Sam tužilac je u završnoj reči rekao da je i sam Murtić dobro znao da prodaje potencijalno fatalnu drogu jer je u dva navrata oživljavao svog najbližeg saradnika.

Kurir.rs/Nezavisne novine/M.M.C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track