ROBIJAŠI MASOVNO ODBILI AMNESTIJU: Neviđen šok, neće na prevremenu slobodu, žele da praznike provedu u zatvoru
Foto: Profimedia

neverica

ROBIJAŠI MASOVNO ODBILI AMNESTIJU: Neviđen šok, neće na prevremenu slobodu, žele da praznike provedu u zatvoru

Planeta -

Više od 670 zatvorenika pušteno je iz nemačkih zatvora prevremeno i mogu da proslave Božić kod kuće.

Međutim, božićnu amnestiju, kako navodi DPA, iskoristilo je mnogo manje zatvorenika. Nekoliko saveznih država izvestilo je o manje oslobođenih nego pre godinu dana.

Zatvorenici, koji bi ionako bili pušteni na prelazu godine, mogu prema zakonu biti amnestirani, međutim, ima i onih koji su odbili prevremeni izlazak i žele da Božić provedu u zatvoru. Među njima su i četvorica robijaša u Donjoj Saskoniji koji su prema navodima ministarstva pravosuđa u Hanoveru odbili prevremeno puštanje na slobodu.

Najviše pomilovanja, kao i prošle godine, bilo je u državi Baden-Virtemberg gde je već sredinom novembra 200 osuđenika moglo prevremeno da napusti zatvore.

Božićna amnestija temelji se na ideji da bi prevremeno puštanje na slobodu povodom božićnih praznika trebalo da olakša reintegraciju u društvo.

Uslovi za puštanje na prevremenu slobodu su strogi.

Pravo na amnestiju imaju samo zatvorenici koji nisu loše prošli u zatvoru i koji nisu osuđivani na duge kazne. Zatvorenici koji izlaze ranije obično su osuđeni za krađu ili kaznena dela povezana s drogom.

(Kurir.rs/Feniks magazin/Preneo Z.Ko/Foto:Ilustracija)

Bonus video:

01:32

ZAŠTO SMO DEPRESIVNI TOKOM PRAZNIKA? Stručnjak OTKRIVA kako da se izborimo s CRNIM MISLIMA u ovom periodu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track