NEMAC KUPIO POLOVNE ORMARIĆE PA PRONAŠAO BOGATSTVO: Otkrio tajnu pregradu, a onda počele da ispadaju novčanice ODMAH ZVAO POLICIJU
Foto: Facebook Printscreen

šokantno

NEMAC KUPIO POLOVNE ORMARIĆE PA PRONAŠAO BOGATSTVO: Otkrio tajnu pregradu, a onda počele da ispadaju novčanice ODMAH ZVAO POLICIJU

Planeta -

Tomas Heler (50) iz nemačkog grada Biterfelda definitivno je rođen pod srećnom zvezdom.

Tomas je odlučio da renovira kuhinju pa je naručio starinske polovne ormariće preko i-beja. Uredno je platio, ormarići su stigli, ali kad ih je otvorio imao je što da vidi.

Heler je kuhinjske elemente kupio na internet aukciji i platio ih između 240 i 300 evra ne sluteći kakvo ga iznenađenje čeka. Kad su ormarići stigli u njegov dom odlučio je da ih postaviti u kuhinji. Otvorio je jedan od njih i primetio da ima tajnu pregradu i koverat iz koga je virila novčanica od 100 evra.

Međutim, nije mu palo na pamet da novac zadrži, već je odmah otišao u obližnju policijsku stanicu i prijavio šta je pronašao.

- Otvorili su drugi ormar i pronašli još novca. Novčanice od 200 i 500 evra bile su uredno složene u kovertama. Sve u svemu u ormarićima se nalazilo ukupno 150.000 evra - ispričao je Heler.

Policija je ubrzo utvrdila da je novac u kuhinjskim elementima skrivala žena iz Halea. Starica (91) je međutim otišla u dom za stare i nemoćne nakon smrti supruga i potpuno zaboravila na novac koji je čuvala.

Unuk, koji je bio zadužen da u ime starice proda kuhinjske elemente, nije primetio ništa sumnjivo jer je sve bilo dobro skriveno i niko nije imao pojma da stari ormarići kriju pravo blago.

Prema nemačkom zakonu, držanje više od 10 evra izgubljenog novca predstavlja proneveru, a počiniocima preti kazna do tri godine zatvora.

Uprkos tome, poštena priroda gospodina Helera biće nagrađena, jer isti zakon takođe kaže da ima pravo na naknadu za pronalazače od tri odsto odnosno na 4.500 evra.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo Z.Ko/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track