BOLNA ISPOVEST LEKARA KOJI JE SATIMA ZBRINJAVAO POVREĐENE NAKON MASAKRA! Opisao strašne scene iz bolnice: "Ništa gore nisam video"
Foto: AP Petr David Josek, EPA Martin Divisek, Printscreen

BOLNA ISPOVEST LEKARA KOJI JE SATIMA ZBRINJAVAO POVREĐENE NAKON MASAKRA! Opisao strašne scene iz bolnice: "Ništa gore nisam video"

Planeta -

Na Filozofskom fakultetu u samom središtu Praga danas popodne dogodila se masovna pucnjava, u kojoj je, nažalost, ubijen veći broj ljudi, a mnogi su ranjeni, potvrdila je češka policija. Prema poslednjim podacima, ukupno je 11 mrtvih i 24 povređenih.

Događaj je na Instagramu prokomentarisao i popularni bolničar Marek Dvorak, koji je u trenutku tragedije bio u bolnici.

1 / 10 Foto: EPA Martin Divisek

„Moram da kažem da verovatno nikada u karijeri nisam video ništa gore. U meni se mešaju adrenalin, žaljenje i bes. Moje najdublje saučešće žrtvama i njihovim porodicama, ovo je suluda nepravda, zlo, strašno mi je žao. Brz oporavak povređenima - istakao je on.

- Mega poštovanje svim mojim kolegama koje sam danas gledao. U Univerzitetskoj bolnici sve je funkcionisalo i svi su davali sve od sebe. Vidi se da kada stvari krenu jako loše, možemo da se okupimo i da radimo kao jedan sjajan tim. Nemojte ulagati energiju u mržnju prema počiniocu, oni to ne zaslužuju i zlo samo rađa još više zla. Pazite na sebe, pomozimo žrtvama i preživelima, hajde da svi učinimo sve da se ovako nešto više ne ponovi...”, poručio je on.

Kurir.rs/blesk.cz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track