OCU ISPALIO 4 HICA U GLAVU, BEBI PUCAO U STOMAK Kako je nakon masakra u Pragu rešena misterija još jednog jezivog zločina
Foto: EPA Martin Divisek

OCU ISPALIO 4 HICA U GLAVU, BEBI PUCAO U STOMAK Kako je nakon masakra u Pragu rešena misterija još jednog jezivog zločina

Planeta -

Tragedija koja se dogodila u petak, 15. decembra popodne u Pragu, potresla je celu Češku. Tamo je tada još nepoznati počinilac pucao i ubio dvomesečnu devojčicu u kolicima i njenog oca Martina (32). Policija danima nije mogla da uđe ut trag ubici da bi večeras, nakon masakra na fakultetu, saopštila da istražuje pretpostavku da je mladić koji je ubio 14 ljudi usmrtio i oca i bebu.

Mrtvog oca i njegovu ćerku policija je pronašla u Klanovičkoj šumi u petak nakon što je svedok pozvao hitnu pomoć. Kako je navedeno, svedok je čuo nekoliko hitaca, za koje je isprva mislio da dolaze iz topova, ali stvarnost je bila mnogo gora.

Policajci, koji su ubrzo stigli na lice mesta, pronašli su mrtvog Martina u blizini blatnjave pešačke staze. Kako navode češki mediji, on je pogođen sa četiri hica u glavu. Njegova devojčica, koja je ležala u kolicima samo nekoliko metara dalje, pogođena je u stomak.

Njegovi poznanici bili su u šoku i nisu mogli da zamisle da bi bilo ko mogao da ga ubije.

Prag, Češka
foto: AP Petr David Josek, EPA Martin Divisek, Printscreen

-Sećam ga se kao pripravnika iz kampa i turističke sekcije. Bio je druželjubiv i za šalu. Nadam se da će uhvatiti ludaka koji mu je ovo uradio - rekla je žena koja Martina poznaje od detinjstva

- Rekao je da ima lepu ženu, dete i još mnogo toga na putu. Šta biste drugo mogli poželeti. Izgledao je srećno - rekao je drugi prijatelj o poslednjem razgovoru koji je imao sa preminulim.

Tokom proteklih dana, stotine policajaca pretraživalo je šumu korak po korak, rekavši da je hvatanje ubice njihov glavni prioritet.

-Na tom slučaju intenzivno rade desetine najiskusnijih kriminologa, ne samo iz prvog odeljenja direkcije u Pragu, sa kojima blisko sarađuju i drugi stručnjaci iz predsedništva policije Češke i odeljenja širom zemlje. Stotine drugih kolega iz raznih službi i odeljenja su trenutno raspoređeni na bezbednosni događaj, a povećani broj policajaca će biti tamo koliko god bude potrebno“, rekli su u sredu popodne.

Istovremeno su, međutim, priznali da još ne znaju ko je mogao da ubije njih dvoje.

- Razumemo vašu zabrinutost, koja proizilazi iz činjenice da je ubica još uvek na slobodi. U takvoj situaciji svakako nije moguće garantovati stoprocentnu sigurnost, ali sve možemo da uverimo da ni na koji način ne potcenjujemo situaciju i svim sredstvima tražimo počinioca - saopštila je ranije policija.

Kako se ispostavilo, prema navodima policije, velika je mogućnost da je ubica zapravo David Kozlak, koji je danas otvorio vatru na Fakultetu umetnosti i usmrtio 14 osoba. Na kraju je i on nađen mrtav, a prema navodima čeških medija, ubila ga je policija.

Kurir.rs/Blesk

Prenela M.M.C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track