SNIMLJENA OGROMNA EKSPLOZIJA U GAZI Izraelci otkrili o čemu je reč: Uništili smo PODZEMNU MREŽU
Foto: Printscreen/Twitter/Emanuel (Mannie) Fabian

SNIMLJENA OGROMNA EKSPLOZIJA U GAZI Izraelci otkrili o čemu je reč: Uništili smo PODZEMNU MREŽU

Planeta -

Izraelske odbrambene snage (IDF) su juče objavile da su uništile "podzemni teroristički grad", odnosno glavnu Hamasovu mrežu tunela skrivenu ispod Palestinskog trga u Gazi koja se koristila za planiranje masakra 7. oktobra.

Vojska navodi da je podzemna mreža bila povezana s kućama, kancelarijama i tajnim stambenim skrovištima visokih zvaničnika Hamasa, među kojima su i Muhamed Deifa, vođa vojnog krila terorističke grupe, i Jahja Sinvar, najviši zvaničnik Hamasa u Gazi.

Izrael je u decembru izvestio da je obezbedio kontrolu nad "elitnom četvrti Hamasa" u gradu Gazi iz koje su delovali čelnici Hamasa.

Kompleks je opisao kao "središte moći za Hamasovo vojno i političko krilo". IDF tvrdi da je tokom operacije u delu Rimal ubijeno 600 militanata, piše Times of Israel.

"Palestinski trg je bio središte Hamasove vojne vladavine. Okružen je zgradama koje su služile kao komandni i kontrolni centri, oknima terorističkih tunela i drugim strateškim zgradama", navodi IDF u saopštenju i dodaje da su militanti smestili infrastrukturu unutar prometne četvrti pune prodavnica, stambenih zgrada i škole za gluvu decu.

Kurir.rs/Index/Times of Izrael

Prenela M.M.C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track