MAJKA I PARTNER UBACILI U VATRU NJENOG SINA (9): Verovali da je dečaka zaposeo DEMON, mališan pobegao, policija ubila muškarca
Foto: Sheriff’s Office, Radharc Images / Alamy / Alamy / Profimedia

ZASTRAŠUJUĆI POKUŠAJ UBISTVA NA FLORIDI

MAJKA I PARTNER UBACILI U VATRU NJENOG SINA (9): Verovali da je dečaka zaposeo DEMON, mališan pobegao, policija ubila muškarca

Planeta -

Zamenici šerifa okruga Hajlends na Floridi spasli su dečaka (9) iz Kanzasa nakon što su majka mališana i muškarac koji je bio u njenom društvu pokušali da spale dete misleći da ga zaposeo demon.

Lokalni mediji navode da se incident dogodio protekle sedmice u Sebringu, a šerif Pol Blekmen kazao je da stigla dojava od više ljudi o paljevini pored auto-puta.

Navodi se da su pored vatrogasaca tamo zbog "sumnjive prirode incidenta" upućeni i zamenici šerifa.

Vatrogasci su stigli prvi i njih je odmah po dolasku napao Ričard Majron Hem (39), a zamenici šerifa su utvrdili da je bio naoružan dvema metalnim šipkama.

Hem je odbio da odbio da posluša zamenike šerifa i odstupi, zbog čega su oni upotrebili tejzer, ali je on izvukao igle omamljivača iz tela i ponovo uzeo u ruke jednu od šipki.

Njom je zamahnuo i udario jednog od zamenika šerifa u glavu, nakon čega je drugi upucao Hema, koji je kasnije preminuo u bolnici.

Blekmen je kazao da su Hem i Lakenja Filips spaljivali stvari njenog devetogodišnjeg sina zato što su verovali da je dečaka zaposeo demon.

Lakenja Filips
Lakenja Filipsfoto: Sheriff’s Office

Prema rečima očevidaca, Hem je prethodno ubacio dete u vatru i pokrio ga ćebetom koje je takođe bilo zapaljeno.

- Dete je uspelo da izbegne ozbiljne povrede - rekao je šerif.

Odmah nakon pucnjave majka je počela da odguruje zamenike šerifa dok su oni pokušavali da pomognu detetu, nakon čega je uhapšena i osumnjičena pokušaj ubistva i druga krivična dela.

Navodi se da su majka i dečak bili na listi nestalih i ugroženih osoba koja je 6. decembra objavljena u Vičiti u Kanzasu, a Blekmen je kazao da nije poznato kada su stigli na Floridu.

U automobilu koji su koristili Hem i Filips nađeno je nekoliko komada oružja i droga.

Dečak je ispričao da se nije kupao niti prao zube najmanje deset dana dok je sa majkom putovao ka Floridi i da nije ništa jeo najmanje 24 sata pre incidenta.

(Kurir.rs/KWCH/Preneo: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track