TUŽILAC ISPITAO POSLEDNJU BERLUSKONIJEVU PARTNERKU Marta Fašina progovorila o testamentu bivšeg italijanskog premijera
Foto: FOTOGRAMMA / PA Images / Profimedia

TUŽILAC ISPITAO POSLEDNJU BERLUSKONIJEVU PARTNERKU Marta Fašina progovorila o testamentu bivšeg italijanskog premijera

Planeta -

Milanski tužilac Marčelo Viola ispitao je poslanicu Martu Fašinu (33), poslednju partnerku bivšeg italijanskog premijera Silvia Berluskonija, koji je preminuo u junu, a saslušana je u okviru istrage o navodnom kolumbijskom testamentu.

Istraga se tiče Marka di Nuncija, 55-godišnjeg preduzetnika iz Torina koji je poslovao u Kolumbiji, bivšeg tvorca tajne liste za Bunga-Bunga zabave, protiv koga je pokrenuta istraga zbog objavljivanja navodnog testamenta 29. septembra ove godine.

Silvio Berluskoni, Marta Fascina, poslednja žena, Marta Fašina
foto: Nicola Marfisi/AGF / Sipa Press / Profimedia

Di Nuncio više nije pod istragom samo zbog falsifikovanja testamenta i pokušaja prevare, već i pokušaja iznude od Berluskonijeve dece.

On je 6. novembra, kada je već bio pod istragom, bezuspešno tražio od Građanskog suda zaplenu dela imovine od naslednika Berluskonija i suprotstavio se italijanskoj ambasadi koja je potvrdila da Berluskoni nikada nije ušao u Kolumbiju, a kamoli 21. septembra 2021, kada je navodno u Kartageni izrazio svoju volju kod notara.

Tužilac Viola i tužiteljka Roberta Amadeo želeli su da pitaju Fašinu da li se seća gde je Berluskoni bio 21. septembra 2021. i da li je, prema njenim saznanjima, ikada bio u Kolumbiji.

Fašina je isključila tu mogućnost i kopijama dnevnika dokumentovala gde se nalazio tog dana.

(Kurir.rs/Ansa/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track