"MORAMO DA SE NAORUŽAMO, MOGUĆE DA NAS AMERIKA NEĆE BRANITI" Upozorenje nemačkog političara, zahteva UVOĐENJE VOJNOG ROKA
Foto: Bundeswehr/Youtube/1 Stop Youtube

"MORAMO DA SE NAORUŽAMO, MOGUĆE DA NAS AMERIKA NEĆE BRANITI" Upozorenje nemačkog političara, zahteva UVOĐENJE VOJNOG ROKA

Planeta -

Ne treba isključiti ponovno uvođenje vojnog roka u Nemačkoj, rekao je danas za Velt član liberalne partije FDP Volfgang Kubicki.

- Ranije sam bio protiv ukidanja obaveznog služenja vojnog roka. Vojna služba pretvorila je Bundesver u narodnu vojsku - rekao je on.

Nemačka nije ni mentalno ni činjenično spremna niti sposobna da se brani, rekao je Kubicki.

- Evropa u celini trenutno nije u stanju da se odbrani. Iz tog razloga, podržavam snabdevanje Ukrajine onim što možemo da isporučimo, a zatim brzo ponovno naručivanje za Bundesver - smatra Kubicki.

"Moramo biti spremni za rat"

Postoji mogućnost da Sjedinjene Američke Države ne budu spremne da brane Evropu, pa se Nemačka mora što efikasnije i brže naoružati, a "ako je potrebno, ponovo uvesti obaveznu vojnu službu", rekao je političar iz FDP.

Kubicki ima drugačiji stav od Kristine Duer, šefice stranke u parlamentu, koja je kritikovala nedavne komentare ministra odbrane Borisa Pistorijusa u vezi sa ponovnim uvođenjem vojne obaveze.

Duer je istakla "ozbiljno mešanje u slobodu mladih" u svom komentaru medijskoj grupi Funke.

Kubicki je podržao Pistorijusov poziv da Bundesver bude spreman za rat.

- Moramo biti spremni za rat. Ovo nikada ne biste čuli od mene pre 2022. godine - rekao je on.

(Kurir.rs/Index/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track