BIZARNO! OVO SU NAJČUDNIJE PRIČE IZ 2023. GODINE: Od vanzemaljaca na autopsiji u Meksiku do ćufte od mamuta! (FOTO)
Prevara je raskrinkana: Vanzemaljci u Kongresu Meksika, Foto: Profimedia

BIZARNO! OVO SU NAJČUDNIJE PRIČE IZ 2023. GODINE: Od vanzemaljaca na autopsiji u Meksiku do ćufte od mamuta! (FOTO)

Planeta -

Godinu za nama pamtićemo i po brojnim bizarnim pričama koje su privlačile veliku pažnju javnosti širom planete, a za većinu njih ni danas naučnici nemaju pravo objašnjenje!

Jedna od najbizarnijih svakako je ona iz Meksika, gde su u septembru u Kongresu prikazana tela dva navodna vanzemaljaca.

Veštačko meso

Tela su podvrgnuta laboratorijskim ispitivanjima, prošla su kroz magnetnu rezonancu i rendgen. Prikazao ih je Haime Mausan, samoproklamovani stručnjak za neidentifikovane leteće objekte (NLO), kao dokaz da vanzemaljci postoje.

Tela su navodno otkrivena u Peruu 2017. i stara su 1.800 godina. Kako je preneo portal LiveScience, reč je o prevari koja je raskrinkana pre nekoliko godina. Tada je utvrđeno da se radi o naknadno osakaćenim ljudskim ostacima. Sve u svemu, na dokaze o postojanju vanzemaljaca još ćemo morati da sačekamo.

vanzemaljac
foto: Profimedia

Krajem marta jedna australijska kompanija je u naučnom muzeju u Amsterdamu izložila veliku ćuftu od mesa veštački gajenog u laboratoriji na osnovu genetskog koda izumrlog mamuta. Kompanija "Vow" je koristila javno dostupne genetske informacije mamuta, popunila nedostajuće delove genetskim podacima njegovog najbližeg živog rođaka - afričkog slona - i ubacila ih u ćeliju ovce.

Uz prave uslove u laboratoriji, ćelije su se množile dok ih nije bilo dovoljno da se napravi ćufta. Ovaj recept ne zvuči preterano loše, ćufta fino izgleda, ali, ipak, rano je još da pravimo krompir-pire. Raširena upotreba veštačkog mesa će morati da pričeka.

Izgleda ukusno: Fali samo krompir-pire
Izgleda ukusno: Fali samo krompir-pirefoto: AP

Meda ili čovek?

U avgustu nas je zabavila priča iz Kine. Video-snimak medveda iz zoo-vrta u gradu Hangdžouu, koji se uspeo na dve noge i koji je mahao posetiocima, pokrenuo je skandal jer je na hiljada korisnika društvenih mreža optužilo nadležne da varaju i da se zapravo radi o čoveku koji je preobučen u medveđi kostim.

Pozdrav svima: Medvedica Angela
Pozdrav svima: Medvedica Angelafoto: Printscreen

U demantiju je navedeno da je u pitanju Angela, ženka sunčanog medveda, koji potiče iz jugoistočne Azije. Ranije je jedan zoo-vrt u Kini pokušao da prevari posetioce predstavljajući kudravog psa kao afričkog lava, dok je u bazen stavljeno nekoliko balona u obliku pingvina. Maštovito, nema šta!

Manje zabavne vesti stizale su preko cele godine iz Španije, gde je došlo do serije napada orki, kitova ubica, na brodove i jedrilice. Naučnici i dalje pokušavaju da utvrde uzroke ovih napada, u kojima je više plovila oštećeno, jednoj je potonulo, a samo pukom srećom nije bilo ljudskih žrtava.

Kurir.rs/A. P.

Verovali ili ne

U jednoj rečenici

- Jednoj Teksašanki je iznenada pala zmija na ruku, nakon čega ju je ubrzo potom napao jastreb, kome je očigledno ispao obrok u letu

- U oktobru u Vankuveru žitelji svakog od 18 stanova jedne zgrade ispred vrata su zatekli novčanicu od 50 dolara, misterija još nije razrešena

- Doktori u Kanberi su iz mozga jedne žene (64) izvukli crva dugačkog osam centimetara, koji obično živi kao parazit u pitonima

- Džingis-kan je bio heroj u borbi protiv klimatskih promena jer je utvrđeno da su njegove trupe ubile 35 miliona ljudi, što je dovelo do pošumljavanja 142.000 kvadratnih kilometara

- Jedna ženka krokodila u Kostariki položila je jaja iako nije imala kontakt sa mužjakom punih 16 godina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track