RUSI VAN SEBE OD BESA POSLE PAKLENOG UKRAJINSKOG NAPADA: Sazivaju hitnu sednicu SB UN, Zaharova tvrdi - OVO SU KRIVCI ZA UDAR
Foto: Twitter/@Pluton45873221/Youtube/Russian News

stiglo saopštenje

RUSI VAN SEBE OD BESA POSLE PAKLENOG UKRAJINSKOG NAPADA: Sazivaju hitnu sednicu SB UN, Zaharova tvrdi - OVO SU KRIVCI ZA UDAR

Planeta -

Rusija je tražila sednicu Saveta bezbednosti UN zbog ukrajinskog terorističkog napada na Belgorod, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Iza terorističkog napada na Belgorod stoji Velika Britanija koja u saradnji sa SAD podstiče kijevski režim na terorističke akcije, shvatajući da je kontraofanziva Kijeva propala. London je, kako su nedavno rekli ukrajinski zvaničnici, zabranio kijevskom režimu da pregovara sa ruskom stranom insistirajući na pobedi na frontu" rekla je Zaharova za Sputnjik.

Imajući u vidu da nema ni minimalne šanse da se jadan položaj Ukrajinaca na frontu poboljša Anglosaksonci su prešli na taktiku terorističkih napada protiv civila, dodala je Zaharova.

Kako je dodala, odgovornost za napad snose zemlje koje isporučuju oružje Kijev a Kijev kasetnom municijom gađa civile.

Misija Rusije pri Ujedinjenim nacijama saopštila je da je traženo da sednica bude u 21 sat po srednjeevropskom vremenu.

Takođe, Misija je tražila da na sednici učestvuje ambasador Češke u UN da bi dao objašnjenje u vezi sa isporukama oružja Kijevu.

Prethodno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su ukrajinske snage gađale Belgorod raketama "oljha" i iz višecevnog bacača raketa "vempejer" češke proizvodnje.

U napadu je 14 lica poginulo, a 108 ranjeno.

(Kurir.rs/Sputnjik/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track