MUŠKARAC UŠAO U MOTOR AVIONA, PA PREMINUO Spasilačka ekipa zatekla jeziv prizor
Foto: X/airlinerslive

jezivo

MUŠKARAC UŠAO U MOTOR AVIONA, PA PREMINUO Spasilačka ekipa zatekla jeziv prizor

Planeta -

Policija u Juti istražuje smrt muškarca koji je ušao u motor aviona Delta er lajnsa na međunarodnom aerodromu Solt Lejk Siti.

Zvaničnici aerodroma rekli su da je 30-godišnji muškarac došao do aviona kroz izlaz za hitne slučajeve, zatim potrčao ka južnom kraju zapadne piste aerodroma gde je bila u toku operacija odleđivanja, a zatim je ušao u motor aviona, koji tada nije radio.

Međutim, spasilačka ekipa ga je kasnije pronašla "bez svesti" i nije mogla da ga oživi.

Reč je o Kajleru Efingeru, stanovniku Park Sitija iz Jute. Imao je kartu za let za Denver.

Delta er lajns saopštio je da se avion Erbas A220 spremao da poleti za San Francisko, ali da se vratio na početnu poziciju gde se iskrcalo svih 95 putnika. Let je na kraju otkazan zbog incidenta.

Policija je potvrdila da je jedan od službenika aerodroma oko 22 sata pozvao policiju zbog putnika na terminalu, ali detalji još nisu poznati. Muškarac je kroz izlaz za hitne slučajeve došao do aviona.

Tokom pretresa, pilot je prijavio da je video čoveka, a kasnije su policajci pronašli njegove stvari na jednoj od pista, uključujući odeću i obuću.

Deset minuta nakon početka potrage, dispečer je obavestio policiju da je u jednoj od oblasti za odleđivanje aviona viđen muškarac, nakon čega se uvukao ispod aviona i pristupio motoru. Policija je tada zatražila od kontrole letenja da kaže pilotu da ugasi motore. Kada su policajci stigli do aviona, pronašli su Efingera u nesvesti i "delimično u motoru" koji se još uvek okreće. Izvukli su ga, a onda su pokušali da ga reanimiraju, a pozvana je i ekipa Hitne pomoći. Međutim, nije bilo spasa.

Policija nastavlja istragu, kao i Federalna uprava za vazduhoplovstvo, Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja i Uprava za bezbednost saobraćaja.

(Kurir.rs/Klix/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track