RUSKA VOJSKA DOBILA "MALO DRUGAČIJE" TENKOVE: Pouzdaniji su od leoparda, a evo na šta su OTPORNI
Foto: Shutterstock

RUSKA VOJSKA DOBILA "MALO DRUGAČIJE" TENKOVE: Pouzdaniji su od leoparda, a evo na šta su OTPORNI

Planeta -

Jedinice Oružanih snaga Rusije po prvi put koriste modernizovane ruske tenkove T-80BVM na zaporoškom pravcu, kazao je komandant ruske tenkovske jedinice koja se bori u tom delu fonta u zoni Specijalne vojne operacije.

Na vozilu je poboljšano nekoliko karakteristika koje ga čine veoma efikasnim na bojnom polju, rekao je komandant. Tenk je opremljen novim komunikacionim sistemom koji obezbeđuje pouzdan signal na udaljenosti do deset kilometara, a dobio je i bolju zaštitu, pojasnio je on.

"Dobili smo suštinski novo vozilo. Tenk ima potpuno novi komunikacioni sistem. Ne gubimo ga, radi odlično, zvuk mu je kvalitetan, jasan, nema smetnji", naveo je komandant tenkovske jedinice.

tenk T-80BVM
foto: Shutterstock

Potpuno novi sistem zaštite na tenku i ugrađeni dodatni oklopni moduli mogu da izdrže udarce FPV dronova i protivtenkovskih vođenih raketa, istakao je komandant.

Modernizovani ruski tenk je, kako kaže, daleko pouzdaniji i mnogo lakše se kreće na terenu u odnosu na nemačke "leoparde".

"Neprijateljski 'leopardi' stalno upadaju u blato. Često iz helikoptera gledamo kako ih izvlače. Naša mašina ne strepi ni od blata ni od bljuzgavice – preleće sve rupe", naveo je komandant.

Ruske tenkovske jedinice, kako je istakao, deluju u svim vremenskim prilikama, podržavaju pešadiju i dejstvuju po ukrpljenjima bez ikakvih smetnji.

(Kurir.rs/RT Balkan/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:10

TENKOVI LEOPARD 2 ĆE BRZO NESTATI! Analitičari: Bez podrške iz vazduha to je samo gvožđe UKRAJINA IMA ORUŽJE ZA NAPAD NA KRIM?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track