NAĐA 42 PUTA ODBILA DA ODGOVORI ISTRAŽITELJIMA! Pitali je o KLINTONU i maloletnicama, Epstajnova saradnica se BRANILA ĆUTANJEM
Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia, AP/Evan Agostini

MARCINKOVA SE POZIVALA NA PETI AMANDMAN AMERIČKOG USTAVA

NAĐA 42 PUTA ODBILA DA ODGOVORI ISTRAŽITELJIMA! Pitali je o KLINTONU i maloletnicama, Epstajnova saradnica se BRANILA ĆUTANJEM

Planeta -

Nađa Marcinkova, koja je bila zaposlena kod pokojnog osuđenog američkog pedofila Džefrija Epstajna i navodno bila njegova saradnica u krivičnim delima, ispitivana je pre više od decenije, a sada je otkriveno i o čemu.

Prema najnovijim podacima iz otpečaćenih dokomenata vezanih za Epstajna, čija je treća tranša objavljena juče, Marcinkova se tokom tog ispitivanja najmanje 42 puta pozvala na Peti amandman američkog ustava.

On daje pravo osobi da se ne izjašnjava da se ne bi dovela u inkriminišuću situaciju.

Foks njuz prenosi da se Marcinkova pozvala na to pravo kada je, između ostalog, upitana da li je bila u avionu zajedno s Epstajnom i bivšim američkim predsednikom Bilom Klintonom.

Navodi se da je ispitivanje obavljeno 13 aprila 2010. godine.

Džefri Epstajn i Nađa Marcinkova
Džefri Epstajn i Nađa Marcinkovafoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Marcinkova je upitana da li poznaje Klintona ili Daga Bend, koji je godinama nakon što je nekadašnji šef Bele kuće napustio tu funkciju bio njegova desna ruka.

- Peti (amandman) - kratko je odgovorila Epstajnova saradnica.

Ona je upitana i "da li je bila svedok neprikladnih seksualnih aktivnosti između Džefrija Epstajna i maloletnica, dok je on bio u Klintonovom prisustvu".

- Peti (amandman) - ponovo je glasio odgovor Marcinkove.

Nadia Marcinkova, Nađa Marcinkova
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Navodi se da se ona nije izjašnjavala i kada su istražitalji pitali o Žan-Luk Brunelu, francuskom skautu za manekenke koji je umro prošle godine, kao i o Glenu Dabinu, menadžeru hedž fonda i Alan Deršovicu, poznatom advokatu.

Foks njuz podseća da su Klinton i Deršovic u više navrata negirali da su znali za Epstajnova dela se*sualne prirode ili da su učestvovali u njima.

(Kurir.rs/Fox News/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

03:49

OD 15 OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO VUKOTIĆA, JEDAN ĆE BITI SVEDOK SARADNIK! Grgur siguran: Tu klupko počinje da se obmotava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track