PORODICA ČEKALA DA SAHRANI ŽENU U KAPELI Pogrebne službe sa telom nije bilo, a onda je otkrivena NEVEROVATNA PRIČA
Foto: ROPI

PORODICA ČEKALA DA SAHRANI ŽENU U KAPELI Pogrebne službe sa telom nije bilo, a onda je otkrivena NEVEROVATNA PRIČA

Planeta -

Članovi porodice u crkvi u Milanu čekali su telo svoje rođake koja je stradala u tragičnim okolnostima, ali je posle dužeg čekanja sahrana odložena zbog neverovatnih okolnosti.

Naime, mrtvačka kola koja su nosila kovčeg nisu stigla: bila su blokirana snegom u Valtelini, a vozača je spasila Alpska spasilačka služba pošto je rizikovao da se smrzne.

Kako prenose italijanski mediji, žrtva Manuela Spargi stradala je 2. januara nakon što je udarila automobilom u jezero u Pioni, dok su njen muž i rođak koji je sa njom putovao hospitalizovani u teškim uslovima u bolnici.

Italija, nesreća, sahrana
foto: ROPI

Zbog verovatne greške navigatora, muškarac star 37 godina, vozeći mrtvačka kola, umesto da krene autoputem prema Milanu, krenuo je ka planinskom putu koji je obično zatvoren zimi i koji vodi na prevoj Dordona. Blokiran olujom i nesposoban da koristi mobilni telefon jer nije bilo prijema, napustio je vozilo i prepešačio skoro deset kilometara dok nije stigao do skloništa gde je konačno mogao da zatraži pomoć.

Stanica je aktivirala lokalne timove. Zajedno sa vojnicima i karabinjerima, spasioci su se popeli na motorne sanke i sa kvadom krenuli do muškarca. Prebacili su ga do vozila hitne pomoći koje ga je posle transportovalo u bolnicu.

Nekoliko sati kasnije pronađena su i mrtvačka kola i telo.

Kurir.rs/corriere.it

Prenela M.M.C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track