NAUČNICI PRONAŠLI NEVEROVATNO STVORENJE U KROŠNJAMA MEKSIKA Visilo je u vazduhu i a njegov izgled je iznenadio sve!
Foto: Shutterstock

NAUČNICI PRONAŠLI NEVEROVATNO STVORENJE U KROŠNJAMA MEKSIKA Visilo je u vazduhu i a njegov izgled je iznenadio sve!

Planeta -

Naučnici su otkrili novo stvorenje nalik aligatoru koje je primećeno kako visi u vazduhu sa krošnji drveća u Meksiku.

"Neobično velika" vrsta, koja je u srodstvu sa arborealnim aligatorskim gušterom, pronađena je u južnom Meksiku i navodi se da je izbegla otkrivanje skrivajući se u lišću.

Istraživači su tragali za neuhvatljivim gušterom u pet različitih navrata između 2015. i 2022. nakon što su se 2014. pojavile "intrigantne" slike životinje, prema studiji koju je objavio časopis Plus One.

Potraga za novom vrstom reptila uključivala je izuzetne poteškoće pošto je poznato da su najnovije vrste prilično misteriozne i teško ih je uočiti zbog njihovog zagonetnog ponašanja.

Gušter
foto: Shutterstock

Gmizavac je takođe nazvan Abronia cunemica, po kunemou, nazivu "autohtonog jezika Zokue" za Coapilla, grada u meksičkoj državi Čijapas.

Ovi gušteri su pronađeni isključivo ovde i poznato je da dostižu dužinu od oko 250 centimetra i obično imaju žuta i braon ljuskasta tela sa tamno-smeđim mrljama.

Oči su im takođe 'bledo žute' boje i praćene su tamnim mrljama. Vrste se mogu naći u šumskim krošnjama ili na najvišim vrhovima šume.

Aligatorski gušteri, generalno, nalaze se samo u vlažnim planinskim šumama koje se nalaze samo u Centralnoj Americi. Takođe se retko viđaju zbog ograničenih područja kretanja.

(Kurir.rs/Daily mail/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track