JOŠ JEDNA MISTERIOZNA SMRT U RUSIJI! NOVINAR NAĐEN MRTAV NA PARKINGU: Nedavno najavljivao da će govoriti o korupciji u vlasti!
Aleksandar Ribin, Foto: Profimedia

JOŠ JEDNA MISTERIOZNA SMRT U RUSIJI! NOVINAR NAĐEN MRTAV NA PARKINGU: Nedavno najavljivao da će govoriti o korupciji u vlasti!

Planeta -

U Rostovskoj oblasti u Rusiji, 6. januara pronađen je mrtav propagandista i novinar Aleksandar Ribin (40), koji se samo nedelju dana pre misteriozne smrti pojavio u Marijupolju, govoreći o korupciji vlasti.

Ovo je poslednja u nizu sumnjivih smrti poznatih ličnosti u Rusiji, a kako prenose tamošnji mediji, ruski novinar pronađen je mrtav u blizini parkinga na auto-putu u okrugu Krasnosulinski. Prilikom pregleda tela, ustanovljeno je da su sve lične stvari, dragocenosti i bankovne kartice ostale kod muškarca.

Tužnu vest saopštile su njegove kolege iz onlajn magazina Rabkor, koji su rekli da je telo propagandiste pronađeno u blizini autoputa u blizini grada Šahti, ali smrt nije bila krivična.

- Poslednji put se oglasio 30. decembra iz Marijupolja. Tokom toga je rekao da u gradu nije bilo novogodišnjeg raspoloženja nakon granatiranja, a takođe je govorio i o korupciji u građevinskom sektoru. Osim toga, poželeo je Rusima promenu vlasti - pišu neki ruski mediji.

"Nisu pronađeni znaci kriminalne smrti"

U međuvremenu, Istražni komitet Ruske Federacije za Rostovsku oblast saopštio je da "nisu pronađeni znaci kriminalne smrti na Ribinovom telu, koje je pronađeno u subotu u blizini parkinga u Krasnosulinskom okrugu". Dodali su da će prvo obaviti sudsko-medicinski pregled, a zatim odlučiti kako će klasifikovati slučaj smrti novinara.

Prema preliminarnim podacima, preminuo je od srčane bolesti, rekao je za RIA Novosti izvor u agencijama za sprovođenje zakona u regionu,

Savetnik gradonačelnika Marijupolja Pjotr Andrjuščenko rekao je da je poslednji put propagandista Ribin izašao u etar u blizini ruševina Mariupoljskog dramskog pozorišta koje su bombardovale ruske trupe.

Ribin poslednji put viđen u Marijupolju

Zatim je ne samo kritikovao proces "rekonstrukcije" grada od strane okupatora, već se dotakao i teme gostujućih izvođača iz centralne Azije koji su došli u Marijupolj "da zarade novac".

Obećao da će govoriti o korupciji u građevinskom sektoru

Propagandista je obećao da će po dolasku u Moskvu pripremiti i objaviti detaljan materijal na temu da podizvođači "obnove" porušeni grad koristeći migrantsku radnu snagu.

Poznato je da je 40-godišnji Aleksandar Ribin bio iz Kalinjingradske oblasti Ruske Federacije i studirao je novinarstvo na Tverskom državnom univerzitetu. Tokom ruske invazije na Ukrajinu, posebno tokom 2023. godine, snimao je propagandne priče u LDPR, a pre toga u Iranu, Saudijskoj Arabiji, Siriji, Turskoj, SAD, Etiopiji, Avganistanu, Uzbekistanu, Tadžikistanu.

Opisan je kao "etnograf, putnik, politički komentator i međunarodni novinar" sa specijalizacijom za Bliski istok i Centralnu Aziju, koji je sarađivao sa mnogim publikacijama – glasnicima Kremlja.

Kurir.rs/Obozrevatel/RIA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track