HUTI OBEĆALI OSVETU AMERIKANCIMA: Naše snage su spremne za obračun sa agresorima POGLEDAJTE PRVE SNIMKE NAPADA NA JEMEN (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

odmazda

HUTI OBEĆALI OSVETU AMERIKANCIMA: Naše snage su spremne za obračun sa agresorima POGLEDAJTE PRVE SNIMKE NAPADA NA JEMEN (VIDEO)

Planeta -

Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija zažaliće što su pokrenule operaciju protiv Jemena, navodi Huzam al-Asad, član Politbiroa pokreta Huti.

- Naše oružane snage su dobro pripremljene, a agresori će požaliti zbog agresije na jemenski narod - navodi Al-Asad na društvenoj mreži X.

02:18

AMERIKANCI I BRITANCI KRENULI U NAPAD! Vazdušni udari po položajima Huta u Jemenu

Al-Asad je naglasio da će Huti odrediti pravac vojnih operacija.

Crveno i Arapsko more, prema njegovim rečima ostaće zatvoreno za prolaz brodova povezanih sa Izraelom do prestanka neprijateljstava u Pojasu Gaze i ukidanja blokade.

- Ovim neprijateljskim i loše osmišljenim operacijama Vašington i London pokušavaju da skrenu pažnju sa zločina koji se dešavaju u Pojasu Gaze. Nastavićemo da branimo naš principijelni stav o Palestini, a ni Amerika ni Velika Britanija neće moći da nas odvrati od podrške našem narodu u Pojasu Gaze - navodi al-Asad.

Amerika i Engleske, podsetimo, započele su tokom noći vazdušne napade na položaje Huta u Jemenu.

Američko vazduhoplovstvo pogodilo je više od 60 ciljeva koristeći više od 100 precizno navođenih oružja različitih tipova. Napadnuti su komandna mesta i kontrolni centri, skladišta municije, proizvodni pogoni, radari...

Na meti su bili prestonica Sana, obalski grad El Hudaida, Taiz i Sada.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:34

BRODOVI NE KORISTE SUJETSKI KANAL ZBOG NAPADA HUTA, a to ih KOŠTA mnogo: Utiču na svetsku trgovinu, SAD dale poslednje upozorenje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track