DESANTIS ODUSTAO OD KANDIDATURE: Veliki obrt u trci za republikanskog kandidata - "Većina želi da pruži Trampu JOŠ JEDNU ŠANSU"
Foto: AP Meg Kinnard, AP Charlie Neibergall

DESANTIS ODUSTAO OD KANDIDATURE: Veliki obrt u trci za republikanskog kandidata - "Većina želi da pruži Trampu JOŠ JEDNU ŠANSU"

Planeta -

Guverner Floride Ron DeSantis je odustao od svoje kampanje za republikansku nominaciju za predsednika SAD i podržao je bivšeg predsednika Donalda Trampa.

- Jasno mi je da većina republikanskih birača na predizborima želi da pruži Donaldu Trampu još jednu šansu - rekao je on u video snimku objavljenom na društvenoj mreži Iks.

Smatralo se da će DeSantis biti najoozbiljniji Trampov izazivač. Priznajući pretnju, Tramp je mesecima žestoko napadao guvernera Floride.

On je ušao u predsedničko takmičenje za nominaciju sa velikim prednostima u nastojanju da se suoči sa Trampom, a prve ankete sugerisale su da je DeSantis bio u jakoj poziciji naspram njega.

DeSantisova politička budućnost je sada dovedena u pitanje nakon što je suspendovao svoju predsedničku kandidaturu nakon samo jednih izbora.

Njegov mandat na mestu guvernera Floride završava se 2027. godine.

(Kurir.rs/Beta/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track