DOKTORKA ISTERALA PRAVDU: Otpuštena jer je nakon 24 sata dežurstva izašla sa posla 28 minuta ranije, ali sad ima RAZLOG ZA SLAVLJE
Foto: Facebook printscreene

skupa greška

DOKTORKA ISTERALA PRAVDU: Otpuštena jer je nakon 24 sata dežurstva izašla sa posla 28 minuta ranije, ali sad ima RAZLOG ZA SLAVLJE

Planeta -

Nemačka doktorka Franciska Šloser dobila je otkaz jer su je kolege prijavile da je nakon 24-časovnog dežurstva napustila bolnicu 28 minuta ranije.

Šloser, koja je u bolnici u Hamburgu radila 23 godine, odlučila je da podnese tužbu i na kraju je dobila 400.000 evra otpremnine.

- Ne mogu da dopustim takve optužbe. Nisam učinila ništa loše. Sada dolaze i konstruišu tu prevaru s radnim vremenom. To je apsurdno - rekla je Šloser.

Doktorka je dobila podršku Marburger Bunda (MB) koji je najveće nemačko doktorsko udruženje.

Šef bolnice Filip Vetengel rekao je da im nije namera da se bore protiv doktorke.

- Rekli su da ste ranije otišli. Izjava svedoka je verodostojna, međutim, ne znam šta se tačno dogodilo i želim da završimo sa ovim - rekao je Vetengel na na sudu u Hamburgu.

Sud smatra da su optužbe protiv doktorke neutemeljene, međutim, nakon 23 godine poslovni odnos između doktorke i bolnice je završen. Optužba je povučena, a doktorka je dobila otpremninu.

- Previše toga se dogodilo pa ne žele nastaviti radni odnos - rekao je advokat bolnice.

Šloser je za nemački RTL rekla da će malo da odmori pre nego što potraži novi posao.

- Veliki teret mi je pao sa srca jer je postupak gotov. Malo ću da odahnem nakon čega ću da potražim novi posao - poručila je Šloser.

(Kurir.rs/Poslovni/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

06:15

ADVOKAT GORDANA BOŽILOVIĆ PETROVIĆ O NADRILEKARSTVU: Kazne su do 5 godina ROBIJANJA i novčana nadoknada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track