KOLIKO NOVCA NA RAČUNU IMA VLADIMIR PUTIN? Centralna izborna komisija objavila ŠOK PODATKE iz imovinske karte predsednika Rusije
Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

stanovi i automobili

KOLIKO NOVCA NA RAČUNU IMA VLADIMIR PUTIN? Centralna izborna komisija objavila ŠOK PODATKE iz imovinske karte predsednika Rusije

Planeta -

Centralna izborna komisija Ruske Federacije objavila je informaciju o imovini kandidata za predsednika i aktuelnog šefa države Vladimira Putina.

Ukupan prihod Putina za šest godina iznosio je nešto više od 67 miliona rubalja iliti nepunih 700.000 evra. Putin prema podacima CIK ima u vlasništvu stan od 77 kvadratnih metara i garažu od 18 kvadratnih metara u rodnom Sankt Peterburgu kao i tri automobila - GAZ M21 proizveden 1960. i GAZ M21 proizveden 1965. dok je treći "lada niva" proizvedena 2009. godine. Takođe poseduju auto-prikolicu "Skif" proizvedenu 1987. godine.

Putin takođe ima 10 bankovnih računa na kojima se nalazi nešto više od 54 miliona rubalja iliti skoro 560.000 evra i 230 akcija PJSC banke iz Sankt Peterburga koje ukupno vrede oko 25 evra.

Predsednik Rusije takođe ima stan u Moskvi od 154 kvadratna metra i parking od 18 kvadrata u Sankt Peterburgu koje koristi na neodređeno vreme.

Centralna izborna komisija Rusije saopštila je u ponedeljak da je predsednik Rusije Vladimir Putin i zvanično registrovan kao jedan od kandidata na sledećim predsedničkim izborima koji će biti održani 17. marta ove godine.

Poznati je i slogan izbora.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track